Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

''Η εταιρεία μας καλύπτει το κενό σας''

  

Υπάρχουν άνθρωποι που σε υβρίζουν καθημερινά. Εισβάλλουν στη ζωή σου, σε προσβάλλουν και στη συνέχεια εξαφανίζονται. Σε κοιτάζουν χλευαστικά από ψηλά κτίρια και σε κάνουν να νιώθεις μηδαμινός. Κάνουν απρεπή σχόλια από λεωφορεία, υπονοώντας ότι δεν είσαι αρκετά σέξι και ότι το πραγματικό γλέντι γίνεται αλλού. Εμφανίζονται στην τηλεόραση και κάνουν την κοπέλα σου να νιώθει λειψή. Έχουν πρόσβαση στην πιο εξεζητημένη τεχνολογία που έχει γνωρίσει ο πλανήτης και σε απειλούν με τη χρήση της. Λέγονται διαφημίσεις και σε κοροϊδεύουν απροκάλυπτα.

   Ωστόσο εσύ απαγορεύεται να τους αγγίξεις. Τα εταιρικά σήματα,τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και οι νόμοι περί κοπιράιτ υπάρχουν για να μπορούν οι διαφημιστές να λένε ατιμώρητοι ότι τους κάνει κέφι, όποτε τους κάνει κέφι.
   Να πάνε να γαμηθούν. Κάθε διαφήμιση σε δημόσιο χώρο που δεν σου αφήνει την επιλογή να την αποφύγεις, σου ανήκει. Μπορείς να την πάρεις, να τη διασκευάσεις και να τη χρησιμοποιήσεις ξανά. Μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις μ'αυτήν. Αν ζητάς άδεια, είναι σαν να ζητάς να κρατήσεις μια πέτρα που κάποιος μόλις σου πέταξε στο κεφάλι.
    Δεν χρωστάς τίποτε στις εταιρείες. Πολύ περισσότερο, δεν χρωστάς να είσαι ευγενικός μαζί τους. Έχουν αναδιατάξει τον κόσμο, έτσι ώστε κάθε στιγμή να εμφανίζονται μπροστά σου. Ποτέ δεν σου ζήτησαν την άδεια, οπότε μην αρχίζεις να ζητάς εσύ τη δική τους.
                                                                                                                    Banksy
                           

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα φίλε πολύ ωραίο το αρθράκι σου, εγω με ένα φιλο κάνουμε κάτι παρόμοιο
    istonews.blogspot.gr
    άμα θελήσεις κάποιου είδους συνεργασία επικοινώνησε
    καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε σένα.. Δεν βρήκα κάπου αλλού οπότε σου απαντάω εδώ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Και το blog σας είναι πολυ καλό και απ οτι είδα είμαστε και απο την ιδια περιοχή. Τωρα αυτό που λες για συνεργασία, θελω να σου πω οτι το όλο πράγμα το κάνω καθαρά απο ευχαρίστηση και δεν νομίζω οτι εχω χρόνο για κάτι παραπάνω.. Ευχαριστώ πολύ παντως.. Συνεχίστε την καλή δουλειά..

      Διαγραφή