Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

''Μα για ένα μπουκάλι μπύρα..;;''


Αλήθεια, πόση αξία έχει ένα ποτήρι αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ; Προσωπικά, δεν δίνω και τεράστια σημασία. Δίνω όμως τεράστια σημασία στην απαγόρευση της χρήσης αλκοόλ μετά τις 10 στην γειτονική Τουρκία. Και αυτό γιατί μαζί με την απαγόρευση φιλιού στο μετρό αλλά και άλλων παρόμοιας τραγελαφικότητας μέτρων, στην πραγματικότητα αποσκοπείται η βίαιη Ισλαμοποίηση και ο εκφασισμός ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού που την τελευταία δεκαετία γίνεται προσπάθεια να διδαχτεί ότι η κοινωνική ανισότητα είναι θεόσταλτη και ότι 70 εκατομμύρια κάτοικοι οφείλουν να ζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες προκειμένου να ακμάζει η οικονομία και ο τουρισμός της Κων/πολης. Πόσο μπορεί να αντέξει μια χώρα σε αυτές τις συνθήκες που συναντιούνται πλέον μόνο σε ένα τμήμα της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Πόσο μπορούν οι νέοι μιας σύνχρονης -σε ένα κομμάτι της τουλάχιστον- χώρας να στερούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα; Και αλήθεια, ποιός δίνει το δικαίωμα σε ένα πρωθυπουργό να το παίζει σουλτάνος εν έτει 2013;

«Κοιμήθηκα μόλις 5 ώρες μέσα σε 3 ημέρες. Με ψέκασαν με δακρυγόνα αμέτρητες φορές, ρίσκαρα τον θάνατό μου 3 φορές. Και ξέρετε τι λέει ο κόσμος; Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα; Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε. Είμαι τόσο κουρασμένος που έχω πιει 7 ενεργειακά ποτά και 9 παυσίπονα σε 3 μέρες, η φωνή μου έχει κλείσει αλλά θα είμαι ξανά στην πλατεία σήμερα στις 6. Απλά για την επανάσταση».

Tο μήνυμα που άφησε στο facebook ο 22χρονος διαδηλωτής Αμπντουλάχ Κομέρτ, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Χατάι της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου