Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Περι ''κολλήματος'' ο λόγος..



Αν υπάρχουν κάποιοι χαρακτηρισμοί με τους οποίους με στολίζουν τον τελευταίο καιρό, φίλοι και ''φίλοι'' είναι ότι είμαι κολλημένος-πρόβατο κ.α.. Το αντικείμενο των κατηγοριών μπορείτε εύκολα να το ανακαλύψετε αν με ξέρετε προσωπικά ή αν απλά κοιτάξετε την φωτογραφία του άρθρου. Αλήθεια όμως, είσαι πρόβατο όταν στηρίζεις και αγαπάς κάτι, όταν δεν πέφτεις στην παγίδα εύκολων χαρακτηρισμών και αφορισμών στην πρώτη δυσκολία; Όταν μια μουσική έχει γίνει μετά από χρόνια η καλύτερη σου παρέα; Όταν επιμένεις να κρατάς μια στίγμη ως την απόλυτη προσωπική σου αλήθεια; Το γιατρικό σου. Και αλήθεια, πως κάποιοι επιλέγουν να εκφασιστούν προσωρινά απλά για να κράξουν κάτι που τους χαλάει την ευκολία. Πως επιλέγουν να διαλύσουν όμορφες στιγμές, τραγούδια, σκέψεις και ατέλειωτα ξενύχτια για να νοιώσουν για μια στιγμή ''υπεράνω''; Είναι δυνατόν να ξεπερνάνε έτσι απλά το ''κόλλημα'' και να προχωράνε στο επόμενο. Σαν τα έφηβα κοριτσάκια που αλλάζουν στύλ ανάλογα την εποχή, την μόδα, την παρέα και τον γκόμενο. Και τέλος είναι δυνατόν να ταυτίζουνε όσα όμορφα έχουν ζήσει με μια αρνητική -κατ' αυτούς- αντίδραση από έναν άνθρωπο;
Πάρτε τα λόγια κάποιου λοιπόν, που κάποιοι από σας, λατρεύετε να μισείτε..

''Ο φόβος γιορτάζει όταν βλέπει τους ανήμπορους να ζητάνε βοήθεια απ’ τους επίσης ανήμπορους. Ο τρελλός όμως δε φοβάται, σε νοιάζεται γι’ αυτο σε βρίζει, σε πονάει γι αυτό μοιράζεται τις παλαβωμάρες του, δε τον νοιάζει ο θάνατος ούτε η εικόνα του γι αυτό σου διηγείται για τη ζωή και για τα όμορφα που δεν θ’ αντικρύσει ποτέ. Δεν είναι λεύτερος ο τρελλός, τον έχετε αλυσοδέσει στα θέλω σας και τον σέρνετε μαζί σας στα πιο μισητά και βρώμικα σας. Λεύτεροι είσαστε εσείς, ψηφίζετε, κρίνετε, υπάρχετε,κι όλα όσα νομίζετε ότι σας συμβαίνουν. Αμοιροι γείτονες από τα χέρια σας έχουν πεθάνει πολλοί τρελλοί σ’ αυτό τον τόπο, εγώ θα το κάνω πανηγυρικά κι αλήτικα όχι περίπου αλήτικα όπως ξέρετε αλλά ξενομερίτικά.''

10 σχόλια:

  1. ρε συ ιασωνα τα λεμε συχνα αυτα περι κολληματος...δεν θεωρω οτι εισαι κολλημενος.γενικα επδ εχω εισπραξει απειρες φορες αυτον τον χαρακτηρισμο και δεν μ αρεσει να τον χρησιμοποιω.απλα το θεμα ειναι οτι νιωθεις την αναγκη να υπερσπιζεσαι τον φοξμουρ με υπερβαλλοντα ζηλο λες και δεν ξερω γω τι...δεν ειναι απαιραιτητο να εχει παντα δικιο ουτε να συμφωνουμε σε ολα.δεν παυεις να σεβεσαι εναν ανθρωπο αν αναγνωριζεις λαθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Όταν έγραφα το κείμενο, δεν είχα εσένα στο μυαλό μου,οπότε dont worry..
      2.Σε κάθε περίπτωση, σκέφτομαι ποιος έχει το δίκιο και το αποδίδω, μακάρι να έκανε ο καθ' ένας το ίδιο, αν καμιά φορά είμαι λίγο ''δυναμικός'' στην απόψη μου είναι γιατι έχω σιχαθεί τα ανεδαφικά κραξίματα και τους αφορισμούς. Ειδικά απο τους ''δικούς μας''

      Διαγραφή
  2. φιλε liberator, αλλο πραγμα να υπερασπιζεσαι αυτα που αγαπας κι αλλο να εθελοτυφλεις μπροστα στα στραβα τους.
    αλλο να μην αφοριζεις στην πρωτη δυσκολια και αλλο να εχεις ευαγγελιο τα λογια ενος τυπου κ να μη παραδεχεσαι τις βλακειες κ τα λαθη του.
    οι 'κατηγοριες' που του προσαπτουν κατα καιρους, ε μην τρελαθουμε, δεν ειναι αστοχες.. τουλαχιστον οχι οι περισσοτερες..
    και 'όσοι έφτασαν παινεύοντας, κατηγορώντας φεύγουν', καποιο λογο θα εχουν να το κανουν.. προφανως θα ειδαν απο μεσα πραγματα που τους χαλασαν και ειχαν τα ματια τους ανοιχτα, χωρις παρωπιδες για να τα αναγνωρισουν.
    τα ιδια γινονται κ με τους κκεδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ανώνυμε,
      1.Συμφωνώ στο ότι δεν είναι σωστό να έχεις κάτι σαν ευαγγέλιο. Απλά διαφωνώ στα περισσότερα από αυτά που θεωρείς εσυ ως ''βλακειες κ λαθη του.'' Όπως είπα και πριν ''Σε κάθε περίπτωση, σκέφτομαι ποιος έχει το δίκιο και το αποδίδω'' Κάποιοι έχουν κάνει το ''Αντι-Μιχάλη ευαγγέλιο'', εκεί να δεις ποιος εθελοτυφλεί..
      2.Ότι να ναι.. Δες ποιοι έφυγαν, δες πως έγιναν, δες ποιοι έμειναν.. ''Αυτοί που ξενέρωσαν ας αγκαλιαστούνε'' κλπ κλπ..

      Διαγραφή
  3. περα απο κατι κολλημενα -απο την αλλη μερια- μυαλα, ε δεν νομιζω ο καθε ξενερωμενος με τη φαση να εχει ορεξη να διαδιδει το 'αντι μιχαλη ευαγγελιο'.

    το οτι εγιναν ο,τι εγιναν οταν εφυγαν, δεν σημαινει οτι αυτα που ελεγαν ηταν μπαρουφες. αλλα εγω δεν μιλαω γι αυτους. μιλαω κυριως για τον απλο κοσμο που σηκωνεται και φευγει γιατι ξενερωνει μ'αυτα που βλεπει και πανω απ'ολα καταλαβαινει οτι τα περισσοτερα απ αυτα που κανει ο χοντρος τα κανει για να μας φανατιζει για να εχει σιγουρη τη τσεπη του.

    κ η τσεπη του ειναι που τον ενδιαφερει.χαρακτηριστικο παραδειγμα, πριν λιγα χρονια οταν οι φοιτητες απο τις εστιες στου ζωγραφου του ειχαν ζητησει να εμφανιστει στο φεστιβαλ που κανουν καθε χρονο κ τους ζητησε λεφτα. στους φοιτητες. των ΕΣΤΙΩΝ. του ανεξαρτητου φεστιβαλ. των ΕΣΤΙΩΝ. τι να πει κανεις μετα.

    κι εγω ετσι ημουν, μεχρι που πηρα τα χαμπαρια μου κ ειδα οτι τα ημισκουμπρια στη 'γατα της σκεπης' δεν ειχαν κ τοσο αδικο τελικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά έχουμε διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα.. Οσο για το ανεξάρτητο φεστιβάλ που λες, έχω ακούσει εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες και έχω καταλήξει να πιστεύω σε ότι βλέπω και ακούω ΕΓΩ.. Και ΕΓΩ έχω δει τον Μιχάλη να παίζει σε πολλές συναυλίες τσάμπα.. (Κερατέα, Ρέθυμνο, Θέατρο Πέτρας, καταλήψεις πιο παλιά κλπ κλπ)Όσο για τα Ημισκούμπρια που λες, θα το εκλάβω ως χιούμορ..

      Διαγραφή
  4. φιλε μου ειναι πολυ βολικο να μη πιστευεις οσα δεν σου αρεσουν..
    αυτα ομως ειναι γεγονοτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανούσια γενίκευση, άσχετη με την συζήτησή μας. Δηλαδή θα έπρεπε να δεχτώ ότι έχω ακούσει σαν απόλυτη αλήθεια;; Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε εδώ.. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε..

      Διαγραφή
    2. επισης ειναι πολυ βολικο να γενικευεις αυτο που ειπα, ενω εγω το εκανα πολυ συγκεκριμενο.
      οντως, ας το αφησουμε εδω. οι παρωπιδες ειναι κακο πραγμα και ισως θα επρεπε να αρχισεις να σκεφτεσαι το ενδεχομενο να εχουν δικιο αυτοι που σου λενε αυτα που γραφεις στην αναρτηση..κι οποιος καταλαβε, καταλαβε..

      Διαγραφή
  5. to festival twn foithtwn twn estiwn den einai apodeiksh file mou...einai fest nomizw kyriws me neanika erasitexnika sygrotimata.gt na paiksei tsampa?skepsou na epaize tsampa opou ton kaloun.kai se antiratsistika fest zhtaei ligotera lefta ap oti sinithws.eftixws h dystyxws o foxmoor vioporizetai apo thn mousikh.den mporei na travietai pantou opou ton kaloun dwrean.yparxoun kai oria antoxhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή