Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

"ΛΟΥΖΩ ΜΕ ΣΚΑΤΑ" τους υποκριτές



Ένας γνωστός εκπρόσωπος της  Γαλλικής ακδροδεξίας ,ο Λεπέν, έκανε μια δήλωση που συζητήθηκε. "Εγώ δεν είμαι Charlie" είπε στις κάμερες και ξεσήκωσε αντιδράσεις.
Γιατί άραγε; Τι πιο συνεπές για έναν φασίστα, το να καταδικάζει μια αριστερή εφημερίδα που σατιρίζει εγχώρια και μη, θρησκευτικά σύμβολα;

Αλλά βέβαια! Στην Ελλάδα ακόμα και ο ακροδεξιός φώναζε "Je suis Charlie", έκανε σόου στα παράθυρα και κατέβαινε σε πορείες για την ελευθερία του λόγου. Στην ίδια χώρα που φασίστες προπηλάκιζαν ηθοποιούς στο Χυτήριo, στην ίδια χώρα που καταδικάστηκε ο Παστίτσιος, στην ίδια χώρα που κάποιοι έτρεχαν στα δικαστήρια τον Πανούση με αφορμή την εικόνα της παναγίας-κότας, σε αυτή την ίδια χώρα λοιπόν, οι διαχρονικοί ακροδεξιοί ιεροεξεταστές δηλώνουν Charlie.

Αν όμως μια εφημερίδα βγάλει πρωτοσέλιδο μια βλάσφημη εικόνα του εγχώριου θεού, οι "Πρετεντέρηδες" στα παράθυρα θα μιλάνε για την "προσβολή του θρησκεύματος" και οι "Σαμαράδες" θα βγαίνουν στον δρόμο με το παπαδαριό για να διαφυλάξουν τα χρηστά ήθη.

Εγώ λοιπόν, συντάσσομαι με τους βλάσφημους και τους ανίερους και λούζω με σκατά τους υποκριτές.
                                                                  -----                                                    
  
 "Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς όλα αυτά τα άτομα και τους οργανισμούς που είναι ειλικρινά και βαθιά Σαρλί . Λούζουμε με σκατα όλους τους άλλους που, ούτως ή άλλως, μας γράφουν στ' αρχίδια τους"      

CHARLIE HEBDO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου