Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Περι ''προδοσίας'' ο λόγος



Σκέφτομαι, σβήνω και γράφω εδώ και πολύ ώρα. Ξέρω ότι αυτό το κείμενο είναι το πιο δύσκολο που έχω γράψει. Όμως πρέπει να γραφτεί. Δεν έχουν περάσει 2 μέρες από το πρώτο live των active member στο gagarin και όλα είναι τόσο μπερδεμένα μέσα μου. Όμως κάποιες εικόνες και κάποια λόγια είναι ξεκάθαρα γραμμένα στο μυαλό μου και θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι φράσεις έκαναν κάτι μέσα μου να σπάσει. Είδα λοιπόν, τα παιδιά που εδώ και χρόνια βλέπω στα live να κλαίνε έξω από το μαγαζί. Άκουσα προσβολές και βρισιές που δεν απευθύνονταν σε μένα αλλά ήταν σαν να μου τις λένε ουρλιάζοντας μέσα στ' αυτιά.  Η αδικία είναι το μόνο πράγμα που δεν θα αντέξω ποτέ και είμαι έτοιμος να δεχτώ το όποιο τίμημα.

Την Παρασκευή το βράδυ λοιπόν νιώθω ότι κάποιος μας πρόδωσε. Και αυτό δεν περίμενα να το πω ποτέ. Όμως το χρωστάω σε αυτούς που νιώθω αδέρφια μου ακόμα και αν δεν ξέρω τα ονόματα τους. Σε αυτούς που δεν το βουλώνουν. Σε αυτούς που ''χαλάνε την γιορτή'' φωνάζοντας κάτω απ' την σκηνή όταν νοιώθουν ότι προσβάλλονται. Στον φίλο που μου είπε την πιο αντρίκια κουβέντα που έχω ακούσει. Σε αυτούς που όταν τους ρωτάνε ''Ποιός είσαι εσύ;'' απαντούν ''Τι σημασία έχει;''. Σε αυτούς που ακόμα και προδομένοι παραμένουν low bap στην στάση τους..

177 σχόλια:

  1. μπορεις να περιγραψεις λιγο το συμβαν για εμας τους απεξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συγνώμη αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο.. Στο διαδίκτυο υπάρχουν μαρτυρίες και βίντεο για να πάρεις μια γνώμη.. Η αλήθεια μου όμως δεν θέλω να ειπωθεί εδώ μέσα.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  2. Κλάψτε λίγο ακόμα, Nικήτας is back... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ αν διάβασες μέχρι την δεύτερη γραμμή.. Αλλιώς πραγματικά πες μου τι σχέση έχει ο Νικήτας?

      Διαγραφή
  3. απαντηση σε 9:54 στα δυσκολα φαινεται ποσο επαναστατης ειναι καποιος ποσο μαλλον σε μια τετια εποχη,σε μια τετια εποχη λοιπον οι στρβοτιμονιες και οι αλλαξοκολιες ειναι πολυ ευκολο πραγμα , δεν εχω θεμα με κανεναν νικητα ισα ισα π οσο εσεις τον κραζατε και φωναζατε ''πουστρακι'' στον ξεπεσμο εγω πηγαινα στα λαιβ του.τοσο υποκριτες και τοσο αβουλα μιασματα ειστε που οταν επαιξε την μασκα στο τελος η φραση ''η μασκα του ταιριαξε καλα'' εξαφανηστηκε.Αν δεν εκραζε και δεν περναγε το μισος τοσα χρονια ο Μιχαλης δεν θα χα προβλημα με τις επιλογες του αλλα μην λες αλλα και κανεις αλλα,στηριξε τον λογο σου με την ζωη σου δεν μπορει εν μια νυκτη ολα αυτα να εξαφανιζοντε και τον κωβω οτι απο πισω παιζει το οικονομικο,καιρο τωρα παραπονιεται π δεν μαζευει κοσμο για προποληση (αν εχετε το θεο σας π;στο facebook!!!).Ο καθενας με τις επιλογες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα ιδια νιωθω κι εγω ακριβως..πως πηγαινε ο στιχος..΄οταν προδωσεις τον εαυτο σου στα κλεφτα..΄..αυτον προδωσε πρωτα και μετα ολους τους αλλους...εκτος απο νευρα και βρισιες υπηρχαν και δακρυα προχθες..για καποιους κατι πεθανε και οταν κατι ειναι τοσο δυνατο ετσι θα ειναι και η αντιδραση,..κι εγω ο μαλακας ρε libe σε ρωτησα κιολας ΄γιατι κλαιει ο ΣΩΤΗΡΗς¨..το καταλαβα το αλλο πρωι ,γιατι εκεινες τις στιγμες μονο να γελασω μπορουσα απο τα νευρα μου..
    και το χειροτερο να ακους απο τυχαρπαστους να φωναζουν στον brak και στον jamoan να βγουνε εξω..τι να πω μαλλον ηταν η πρωτη τους φορα σε live και δεν τους ειχαν ξαναδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγουρα ,να κανονισουμε συντομα πριν φυγει και ο αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον αγαπώ υπερβολικά το Μιχάλη.Είναι πάρα πολύ καλός στιχουργός,σπουδαιότατος κι ας έχει εμμονές(ίδιον των καλλιτεχνών).Στη συγκεκριμένη φάση έκανε μεγάλο φαουλ.Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν έχει σημασία.Μπορεί να έχει και να μην έχει δίκιο,δεν το εξετάζω.Τα θέματά που είχε όμως έπρεπε να τα λύσει σε κλειστό κύκλο με το μπρακ και τα άλλα παιδιά κι όχι δημόσια.Μακάρι να τα ξαναβρουν αν και δεν το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΓΕΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΙΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ;ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΩΡΩ ΡΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ;ΜΙΚΡΙΝΕΣ ΠΟΛΥ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. oloi sas ftaite gia to low bap,o mixalis brhke ena koino pou epsaxne gia messia kai ton ekane,pleon de thelei allo ayto to rolo brhke xammenous filous kai apla sas eftuse,stamatiste oloi sas na stratologista kai afhste mono th mousiki na sas kanei parea sto dromo sas!!! Egw den eixa lefta na paw se ena live h olh katastash gyrw mas ginetai k pio duskolh kai eseis mou asxoleistaI me to ti eipe o mixalis ston kwsth k peri prodosias k malakies!!! toso bolemenoi eiste pou den exete alla pragmata na skefteite??? EINAI ENAS KOSMOS EKEI EKSW....akouste mousikh parte kouragio k polemiste gia ton kosmo ekei eksw,k afhste tis malakies tous ksepesmenous ta poustrakia sthn akrh!!! O mixalis kanei oti goustarei kai magkia tou to idio k o brak to idio k oloi mas,oi stoixoi tou einai suntrofia mou twra kai sto mellon ara de me prodwse pote,twra to ti kanei me tis proswpikes stou sxeseis sta tetoia mou re file,einai to teleutaio pou me noiazei!!! K osoi niwthete prodwmenoi mh ksanapate se live an einai!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα για όλους. Όμως αν η σχέση σου με το low bap είναι κάτι παραπάνω από ''ακούω κανά τραγούδι και πάω μια φορά τον χρόνο σε Live'', θα σε πόναγαν αυτά που έγιναν.. Αν έχεις δεθεί με κάτι, απογοητεύεσαι. Σέβομαι την στάση σου, σεβάσου και την δική μου..

      Διαγραφή
    2. 1ον Δεν μιλας ουτε με στρατευμενους low bapers ουτε με πολεμιστες και υπερασπιστες τους Μιχαλη..μεγαλωσαμε ακουγοντας αυτην την μουσικη που για εμας δεν ειναι απλα τραγουδακια και 4 ωρες διασκεδασης σε καθε live.
      2oν τουλαχιστον για εμενα το οτι μεγαλωσα με αυτην την μουσικη αλλα και με ολα οσα αντιπροσωπευει το low bap καταφερα οσο μπορω τουλαχιστον να τα μεταφερω και στην προσωπικη μου ζωη και γενκα σε οποιον τροπο κι αν αγωνιζομαι για τον κοσμο που λες κι εσυ εκει εξω.
      3ον και συγνωμη που θα μιλησω για τον libe κι αν λεω μαλακια ας το πει ουτε εγω αλλα ουτε και εκεινος αλλα ουτε και αλλα παιδια που στηριζουν το low bap μιλανε για πουστρακια και για προδοτες για ολους οσους εφυγαν..ο καθενας κανει ομως τις επιλογες του και οσοι εφυγαν και ξεπεσαν τα ακουσαν και καλως φαγανε κραξιμο.δεν εβρισα κανεναν απλα επειδη τσακωθηκε με τον μιχαλη.
      4ον..οταν ενας ανθρωπος ολα αυτα τα χρονια γινεται μαγκας επειδη δεν ειναι οπου φυσαει ο ανεμος ,επειδη σε επιπεδο μουσικης τουλαχιστον δεν το ξεφτιλησε αυτο που εκανε και επειδη κρατουσε παντα την ιδια σταση(με ολες βεβαια τις μαλακιες που εχει κανει)δεν μπορει μεσα σε 2 μερες να πεταει στα σκουπιδια τοσους στιχους ,κι εμεις να λεμε ενταξει μωρε μουσικη ειναι πως κανεις ετσι...
      5ον.το βασικο προβλημα εχει να κανει με την παρασκευη και σε σχεση με τον brak.οταν αρχιζεις και βριζεις τους αλλους μπροστα στο κοινο δεν ειναι προσωπικο προβλημα και απο την στιγμη που υπαρχει αντιδραση το λυνεις εκεινη την ωρα..δεν ξεφτιλιζεις 2 ανθρωπους σαν τον brak και τον jamoan λεγοντας ποιος εισαι εσυ και θα κατεβω κατω...αν εχει πει η αν εχει κανει μαλακια ο brak καντον ρομπα εκει μπροστα σε ολους ,θα το δεχομουν...τωρα για το Σαββατο το βασικο μου προβλημα ειναι πολιτικο και διαφωνω καθετα με οτι εκφραζει πλεον ο νικητας οποτε δεν μπορω να τον βλεπω πανω στην σκηνη με τους a.m γιατι τα τραγουδια τους δεν εχουν καμια σχεση με οσα υποστηριζει εκεινος..
      6ον και τελευταιο δεν ξερω αν μπορω να σταματησω να πηγαινω σε live Α.Μ αλλα ξερω πως θα στηριξω τα γκρουπ που ειδα να αποχωρουν την παρασκευη γιατι η σταση τους ειναι πιο low bap απο τον Μιχαλη που ηταν πανω στην σκηνη

      υ.γ αν δεν βγαζει κανεις ακρη με οσα γραφω συγνωμη αλλα τι να κανω δεν το εχω,σιγουρα αν τα λεγαμε απο κοντα θα ηταν καλυτερα..

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά βγάζουμε άκρη αδερφέ.. Συμφωνώ με ότι είπες.. Να σαι καλά.

      Διαγραφή
  10. Κάνει ότι θέλει και μαγκιά του? Ώπα τι λέμε τώρα.

    Ο άνθρωπος έχει χορηγούς στο youtube (όχι δεν τις βάζει μόνο του).

    Παίζει με ένα κάρο ξεφτιλισμένους στα λαιβ.

    Έχει μάνατζερ.

    Φτύνει τους αθρώπους που τον στηρίζανε από το 95 και μετά (αυτή είναι η πρώτη γενιά) και οποίοι είναι τώρα 30-35 χρονώ και τον ακούνε-πληρώνουνε μια ζωή.

    Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το "νέο" κοινό, μόνο αισθητικό. Αλλά κι αυτούς τους κράζει πίσω από την πλάτη τους.

    Είναι καθαρά έμπορος, δεν θέλει και πολύ θεωρία. Όπως και ο Κλιντ είναι καθαρά κλασμένος από αυτά που πίνει.

    Οι καθαροί δεν έχουν θέση στη μαλακία του Μιχάλη. Οι καθαροί έχουν θέση στο low bap και καλό θα είναι να τον γράψουν στ αρχίδια τους, να πάψουν να τον στηρίζουν οικονομικά και να συνεχίσουν να κάνουν τη μουσική τους όσο γίνεται πιο δημιουργικά και ανοδικά, ώστε να εξελιχθούν σαν παραγωγοί - mc's αλλά και να καταλάβει επιτέλους αυτός ο μαλάκας ότι δεν είναι η ψυχή του σύμπαντος, δεν είναι το κέντρο του κόσμου, δεν είναι το low bap.

    Το low bap υπήρχε πριν από αυτόν και θα υπάρχει και μετά.
    Θα υπάρχει για να περιγράφει μέσα από τις διηγήσεις των τραγουδιών (εκτός των άλλων) και την ξεφτίλα τη δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως ακριβώς υπήρχε low bap πριν το Μιχάλη; :P

      Διαγραφή
    2. "Να υποστηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίθετο" ?
      Ο ίδιος ο Μιχάλης το είχε πει άπειρες φορές, ότι αυτό είναι το "αυτονόητο".

      Οι ρεμπέτες κάνανε low bap δεκάδες χρόνια πριν.

      Σα καθαρή μουσική φόρμα στο hip-hop το ονόμασε ο Μιχάλης απλά για να διαχωριστεί μουσικά από τους άλλους. Με την ίδια έννοια που οι TXC λέγανε παλιά ότι κάνουν "hardcore rap".

      Εφόσον όμως τώρα ξεφτιλίζεται, και εφόσον υπάρχουν παιδιά που κάνουν low bap χωρίς να ξεφτιλίζονται, τότε για να χρησιμοποιήσω και την ορολογία του ο ίδιος είναι πουστράκι.

      Και που είσαι ακόμα τι θα δούμε.

      Διαγραφή
    3. Χμμμ...οι νέοι ρεμπέτες κάνουν low bap ή όχι; ο Μέρμηγκας,ο Κακούργος, ή ο Μπαλάφας ας πούμε που έβγαλε ένα νέο δίσκο με ρεμπέτικα που γαμάει...είναι lowbaper ή όχι;

      Διαγραφή
    4. Επίσης πως λες οτι ο Μιχάλης πρόδωσε αυτούς που τον ακούν απο το '95; Αφού η νέα γενιά lowbap (3η;) είναι η παλιά πρώτη...Νικήτας,ατόφιος,μέθυσος κλπ. Δηλαδή αυτοί που τον ακούν απο το '95...

      Διαγραφή
    5. Σόρρυ αλλά αυτούς που λες δεν τους ξέρω ούτε τους παρακολουθώ ώστε να σου πω τη γνώμη μου για το αν θα τους θεωρούσα λόου μπαπ.
      Προσωπικό παράδειγμα, θεωρώ λόοου μπαπ τον Πανούση.
      Την Γώγου. τους εφ εφ σι. Τους ανθρώπους που είναι αυθεντικοί στις ζωές τους.
      Δεν το εννοώ καθαρά μουσικά. Το εννοώ σαν ζωή.

      Σχετικά με τις "γενιές" που λές. Αυτοί που λες δεν ήταν πρώτη γενιά -σύμφωνα με το Μιχάλη-. Ήταν πουστράκια. Τους έκανε μουσικές, και τους πλάκωνε / έβριζε μετά. Δεν ήταν "κοινό".

      Η πρώτη γενιά κοινού που τον χαλάει είναι προφανώς τα παιδιά που είναι τώρα 28-35 χρονώ, και τον ακούνε πχ από το 95 και μετά. Τη μισή τους ζωή δηλαδή.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή στην αρχή δεν είχε κοινό,μόνο πουστράκια...και γιατί τους έκανε παρέα; και ειδικά με τον αρχιπουστράκι που ήτανε 10 χρόνια κολλητοί; επίσης θύμησε μου ποιόν πλάκωσε ποτέ ο Μιχάλης... Πώς γίνεται να είναι κάποιος lowbap χωρίς να έχει έρθει σε ενα λαιβ. Γιατί κοροιδεύεις τον εαυτό σου οτι το lowbap είναι κάτι παραπάνω απο μουσική; είναι μουσική και ωραία μουσική αλλά ως εκέι. Αυτό προσδιορίζει αυτή η λέξη...αυτό που ενννοείς εσύ μπορείς να το πεις με λέξεις όπως αντισυμβατικός,επαναστάτης ή οτιδήποτε παρόμοιο. Δεν έχω δει κάποιον ποτέ να χαρακτηρίζει άλλον και να του λέει Μπραβο ρε φίλε είσαι lowbap!

      Διαγραφή
    7. Προς ανώνυμο @ 12:20:

      Αδερφέ, μού αναφέρεις τον Πανούση, την Γώγου, τους FFC. Και μετά λες επειδή είναι αυθεντικοί στις ζωές τους.

      Πρώτον, τι εννοείς ως αυθεντικότητα; Το "στηρίζω το λόγο μου με τη ζωή μου και το αντίστροφο"; Δηλαδή ό,τι πιστεύεις στη ζωή σου, να το κάνεις και πράξη; Να συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις σου; Σωστά;

      Ωραία, σύμφωνα με τον παραπάνω δικό σου ορισμό, γιατί λοιπόν ο Μηδενιστής ή ο SNIK να μην είναι low bap; Αφού στα κομμάτια τους λένε ότι γουστάρουν λεφτά, μωρά, ρούχα, κλαμπς, σαμπάνιες. Αν τους γνωρίσεις στην προσωπική τους ζωή, κάνουν αυτό ακριβώς που λένε στα κομμάτια τους. Ρίχνουν βάρος στην εξωτερικη τους εμφανιση, στα ρουχα, το στυλ, θελουν να οδηγουν καγκουροαμαξια, δεν θα παιξουν σχεδον ποτε τσαμπα επειδη θελουν φραγκα κτλ. Αλλα αυτο το λενε ξεκαθαρα στα κομματια τους. Άρα δεν υποστηριζουν τον λογο τους με τη ζωή τους; Δεν ειναι αυθεντικοί; Δεν λενε ψεματα. Δεν υποκρινονται. Ασχετα αν εσυ διαφωνεις πολιτικα, κοινωνικα και αισθητικα. Δεν μπορεις να τους κατηγορίσεις ότι το παίζουν. Είναι ειλικρινείς. Είναι αυθεντικοί, άρα και "low bap" σύμφωνα με την δική σου οπτική.

      Δεύτερον, έστω πως καταλαβα τι εννοούσες και συμφωνω με τον προλαλήσαντα, ότι με την λέξη "αυθεντικός" εννοούσες πιο αντισυστημικός, πιο low profile, πιο κοντινός στις..."βαθύτερες" αξίες της ζωής. Στίχοι με άποψη, με πολιτισμό, με κριτική, που έχουν σαν στόχο να αφυπνήσουν και να καλλιεργήσουν το κοινό. Σύμφωνα με αυτήν την άποψη, "low bap" πρέπει να αποκαλούμε κάθε διανοούμενο, αντικομφορμιστή καλλιτέχνη.

      Αν το πάμε έτσι, είναι "low bap" ο Νικήτας; Γιατί συστημικό δεν τον λες, και οι στίχοι του, σ'αρεσουν δεν σ'αρέσουν αισθητικά, έχουν ένα πολιτικό και αφηρημένο καλλιτεχνικά υπόβαθρο. Τουλάχιστον πιο πλουραλιστικό και πιο ενδιαφέρον από τους στίχους των Χναριών ή των Antiterra.

      Και γενικά, αν πεις ότι low bap, είναι η Γωγου, θα πεις μετά ότι "low bap" είναι και το 95% των μικρών γκρουπ που είχαν/έχουν απομείνει στη Freestyle; Κατα τη γνώμη μου οι στίχοι τους είναι επαναλαμβανόμενοι σε βαθμό βαρεμάρας και χωρίς κάποιο σπουδαιο στιχουργικο βαθος. Κοινώς, δεν το λες και σούπερ τέχνη, αλλά ενταξει γνώμη μου είναι αυτή, αν για εσενα είναι τεχνη, δεν μπορω παρα να το σεβαστω.

      Και τέλος, αν συνεχισουμε με αυτον τον ορισμό για το low bap, στίχοι των παλιών Βαβυλωνα, κάτι "Δωματιο με θεα", κάτι "Τζιφος στο Ήμίφως", για να μην μιλήσω για "Φάρσα", είναι "low bap"; Άλλο σάτιρα που κάνει ο Πανούσης, και άλλο αυτά τα κομμάτια. Που ήταν καθαρά της καβλάντας. Εννοείται ότι τα γουστάρω φουλ, αλλά δεν τα θεωρώ πνευματικού επιπέδου και ούτε καν σάτιρα. Ο "Δεθελοντης" ας πουμε ναι. Έχει μια κοινωνικοπολιτική προέκταση. Το "Δωματιο με Θεα", όχι. Και μην μου πεις ότι κριτικάρει τον χώρο της υγείας και της περίθαλψης στα ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας. Για μένα είναι ένα πολύ γαμάτο κομμάτι που το ακούω ακόμα και τώρα, και γελαω, και περναω καλα, αλλά μέχρι εκεί.

      Και για να τελειώσω, "low bap" για μένα είναι αυτή η μουσική που κάνει ο B.D.Foxmoor. Και ο ίδιος βαφτίζει τι θα λέγεται "low bap" και τι όχι. Και ποιος θα το κάνει και ποιος όχι. Και ποιος θα μπορεί να λεγεται "low bap" και ποιος όχι. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε τελεία κομ. "low bap" είναι και σοβαρη μουσική και σατιρική, και καβλιαντάρικη για να περάσει η ώρα. Είναι και χιπ χοπ, είναι και bruja muerta είναι και ό,τι μουσική αποφασίσει ο Μιχάλης να κάνει. Αυτός το ορίζει, αυτός το ελέγχει, για αυτόν τον λόγο το έφτιαξε έτσι. Μαγκιά του και δικαίωμά του. Του ανήκει. Στοπ.

      Διαγραφή
    8. Eπειδή το έχουμε κουράσει πολύ το θεμα θα πω και εγώ τι θεωρώ low bap.
      1. Μουσική παρέα, παρέα που διαμορφώνεται μέσα απο live, συζητήσεις κλπ..
      2. Για να είσαι low bap πρέπει να θες.. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι παραπάνω δεν είναι low bap.
      3, ''Στηρίζω το λόγο μου με τη ζωή μου και τη ζωή μου με τον λόγο μου'' Αν ξεφύγεις απ' αυτό όσο και να λες, δεν είσαι low bap..
      Με αυτά τα τρία λοιπόν συμπρερένετε ποιος είναι Low bap και ποιός όχι..

      Διαγραφή
    9. 1. Ο Μήδε κλπ εφόσον ισχύουνε αυτά που λες, φυσικά και είναι λόου μπαπ στο κομμάτι της ζωής τους. Απλά δεν το νομίζω, τους κόβω μούρη λεφτά αμάξια και στην πείνα κανονικά. Οπότε υποκρίνονται. Τώρα σαν μουσική φόρμα, πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι για ποιο λόγο δεν είναι λόου μπαπ.

      2. Μην μου ζητάς να πάρω στα σοβαρά ένα άτομο όπως τον κλιντ ο οποίος στο φεστιβάλ σκουλγουέηβ -και λίγο καιρό αργότερα από την αποχώρησή του- φώναζε από τη σκηνή στα πιτσιρίκια "Δέν ήξερα τα ναρκωτικά μέχρι τα 30 μου, αλλά τώρα είμαι 31". Ένας γελοίος μαλάκας πουθενάς είναι.

      3. Το "σπουδαίο στιχουργικό βάθος" δεν καταλαβαίνω πως το αντιλαμβάνεσαι, αυτά είναι εντελώς προσωπικά. Ναι η Φάρσα ήταν της καβλάντας, αλλά ήταν σάτιρα. Όπως και η Βαβυλώνα. Αν γελάς με το Δωμάτιο με θέα, είναι δικαίωμά σου. Όπως και δικαίωμά μου είναι να φαντάζομαι την ζωή ενός τρελού σε ένα δωμάτιο και να ταξιδεύω στις εικόνες που μου δημιουργούνται στο μυαλό. Δεν είναι απαραίτητα όλα rough ή όλα πιο λυρικά. Υπάρχουν και τα δύο.

      4. Αυτά που λες για το Μιχάλη ίσως ισχύανε μέχρι και πριν 3-4 χρόνια. Πλέον εφόσον δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τις αποτυχημένες ενέργειές του στη μουσική του, εγώ δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ στο να μου "ορίσει" ποιος και τι είναι λόου μπαπ και σταρχιδια μου αν ανακάλυψε αυτός το όνομα. Επειδή έχτισε την βάση δεν σημαίνει ότι μπορεί αυθαίρετα να τα γαμάει όλα. Πλέον έχουμε παιδιά όσοι ζήσαμε με αυτό. Δεν είναι ούτε κλανιά, ούτε μικροπραγματάκι.

      Διαγραφή
    10. Καλά αυτά είναι εντελώς υποκειμενικά και μόνο μέσα στο κεφάλι σου έτσι; Αν κάποιος δηλαδή έχει ρα 2. και 3. αλλά δεν ανήκει σε μουσική παρέα δεν είναι lb...μάααααλιστα...εγώ έχω μόνο 1 κριτήριο. LB είναι όποιος εέιναι 200 κιλά,εφηύρε τον όρο lb, είναι παιδί του και κάνειο κομλάντο στη φάση του γιατί απλά είναι δικιά του κ ικαιούται να κάνει οτι γουστάρει...μάντεψε τώρα ποιός είναι ο μόνος lowbaper. επίσης το υφάκι του στυλ ακούω 10 χρόνια lb και ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις δεν περνάει. Έχω το μεγάλο κόλπο και το αγόρασα λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του. Πες μου τώρα πόσο χρονών είσαι να σου πω κ γω πόσα ξέρεις απο αυτό.

      Διαγραφή
    11. Τα βλέπουμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα αλλά δεν μπορώ να αναγνωρίσω το γεγονός ότι είσαι καλός συνομιλητής και σέβομαι τις απόψεις σου. Εννοείται ότι παίζει πολύ το υποκειμενικό στοιχείο και το πώς βλέπει ο καθένας τους στίχους. Για το "Δωμάτιο με Θέα" δεν είπα ότι γελούσα κοροιδευτικά. Αλήθεια μου αρέσει, όπως μου αρέσει μία ανάλαφρη κωμωδία, χωρίς να την υποτιμώ. Τέλος πάντων, σ' ευχαριστώ για την πολιτισμένη απάντησή σου!

      Διαγραφή
  11. τοσο μαλακες ειναι ορισμενοι που θα συνεχιζουν να πηγαινουν στο πανυγηρι ,γτ λαιβ low bap αυτο δεν ειναι.Δεν τον στηριξαμε τον χοντρουλι ρε παιδια λες κ εμεις δεν εχουμε προσωπικη ζωη λες και αυτος ο μαλακας στηριξε ποτε κανενα απο τα παιδια.παραγωγες;δικες τους λαιβ;μονοι τους.Πουστρακι ευχωμαο να ακους moriginal πανω στην δικια σ την σκηνη μεχρι τελους με ταγοβακια απο κατω.low bap για παντα παμε χναρια ιανουαριο να τα κανουμε πουτανα αδερφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοιτα πως εγινε ρε γαμηστε τον η αν ειστε ιδιοι μ αυτον απολαυστε τον σε μια καινουργια παρασταση σιωπης με λογια και μουσικες περιοπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι ακριβώς, με στίχους από τα λόγια του χρειάζεται να ξεφτιλίζεται.

      Διαγραφή
  13. ρε μαγκες μιλαω με την πιο καλη προθεση.παρακολουθουσα λαιβ εντος και εκτος αθηνας απ το 99 μεχρι και την πολυσυζητημενη συνεντευξη του σεπτεμβρη.1)ο μιχαλης ξεχναει οτι το λοου μπαπ ειναι τα παιδια που στηριζουν αυτη τη φαση.κι οχι στα πλαισια ακουω τα τραγουδια και παω και σε ενα λαιβ.2)το κοινο εδω και χρονια δεν ειναι το ιδιο και οσοι εχουν μεινει απο παλια ειναι σα δεινοσαυροι εκει μεσα και νιωθουν ξενοι.3)μη θεοποιησουμε τωρα ξαφνικα τον μπρακ.οταν ελεγε ο μιχαλης αυτα που ελεγε την παρτη του πηγε να υπερασπιστει οχι τον κοσμο.ο μπρακ επρεπε να ξερει οτι τυχαια εγινε το 2ο γρουπ.γιατι παντα επρεπε να υπαρχει 2ο γρουπ.(βαβυλωνα,steel 440,antitera,)τωρα θα γινουν οι φυσαει κοντρα.4)ειπαν ολοι οτι επιτελους ενωθηκε ολο το χιπ χοπ λες και ηταν ποτε χωρισμενο.ολοι μαζι δεν ηταν παντα?και γιατι πρεπει να ειναι ολοι μαζι?σε ποια σκηνη συμβαινει αυτο?5)στα λαιβ των active member πηγαινουν πλεον χιπ χοπαδες? ,ή πανε παιδια που στην ουσια δεν ξερουν τι ειναι αυτο που ακουνε απλα επειδη θεωρεισαι "ψαγμενος" αν ακους low bap?6)αν θελαμε να ακουσουμε "εντεχνο" θα ακουγαμε χατζηδακη που το εκανε και καλυτερα απ το μιχαλη.γιατι αυτα που βγαζει πλεον δεν ειναι χιπ χοπ.και μην πει κανεις οτι ο τροπος που τα φτιαχνει βασιζεται στην ιδια λογικη, γιατι δεν εχω ακουσει κομματι των onyx ή του krs να ειναι ετσι.οι πιο πολυ ακολουθουσαν το low bap επειδη ηταν ωραιο hip hop κι οχι επειδη θεωρουσαν το μιχαλη μεσια.6)και τελος επειδη ο κοσμος παει με την ψυχολογια της μαζας.ποιος χειροκροτησε τον νικητα?εμεις δεν ειμαστε οι καρβουνιαρηδες ρε μαγκες?αυτος δεν βαζει φωτια στα συμβολα που ζωγραφισε?ηταν ποτε active member η πουσταρα συμφωνα με τον μιχαλη?στο dj set με τον μετζελο γιατι δεν εβαλαν το παρασταση σιωπης και τη γατα τη χοντρη?ποσα γκρουπ εδιωξαν επειδη πηγαν στο λαιβ ροδες το 2003?στην εσηεα ο μιχαλης εναντιωθηκε σε ενα παιδι που διαμαρτυρηθηκε για τον ευθυμη.η απαντηση ηταν οταν μας εξηγησε "εμας".εκει ομως πηγαμε να μιλησουν σε ΕΜΑΣ οχι να τα πουνε μεταξυ τους.μετα σε ενα λαιβ ειπε ο μιχαλης οτι ειδε καρικατουρες εκει μεσα.δηλαδη τι να εβλεπε?τελοςπαντων αυτα ειναι δικες μου σκεψεις.καλη συνεχεια στη 2η εποχη.στο δρομολογιο αυτο δε διαλεξα να ανεβω πειτε στον οδηγο να σταματησει να κατεβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, γενικά συμφωνώ.. ΘΑ απαντήσω απλά στα σημεία που διαφωνώ.
      3.Κανένας δεν θεοποίησε τον brak, απλά ο brak είναι η προσοποποίηση του ανθρώπου που ήταν για πολλά χρόνια δίπλα στον Μιχαλή και ξαφνικά ο Μιχάλης τον απαξίωσε και τον έδιωξε. Σαφώς ο brak μίλησε εκπροσωπόντας μόνο τον εαυτό του και καλά έκανε.. Δεν του ζήτησε κανείς να εκπροσωπήσει όλο το κοινό. Και δεν έγινε τυχαία το 2ο group, αν ακούσεις τον τελευταίο δίσκο θα το καταλάβεις.
      6. Αυτοί που χειροκρότησαν τον Νικήτα δεν είναι το κοινό του Low bap. Αυτό στο υπογράφω. Εγώ τουλάχιστον όλα τα παιδιά που ξέρω τόσα χρόνια για κοινό, στο live δεν πήγαν..

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις όλο το κοινό του lowbap δηλαδή...θαχεισ στο fb καμιά 20.000 φίλους μόνο απο τους lowbapers υποθέτω. Καλύτερα να μιλάς μόνο για σένα και την παρέα σου...φιλικά πάντα...Φυσικά το κουφό είναι που ανακαλύψατε ξαφνικά τον τροχό..λες και πρώτη φορά το κάνει ο Μιχάλης αυτό σε κάποιον ή λέει ψέματα για κάποιον ώστε να τον αποβάλει το "σύστημα" μόνο του. Αυτοί επειδή δεν του ξέρατε έγιναν προδότες,πουστράκια,δειλοί μπλα μπλα μπλα..Τώρα που έγινε στην παρέα σας πέσατε απο σύννεφα όλοι...Πείτε μου λοιπόν εσείς οι ορίτζιναλ lowbapers που βρίζατε όσους έδιωξε πριν απο σας, αν σας χάλασε καθόλου τώρα...

      Διαγραφή
    3. 1. Δεν έχω facebook όμως όταν ασχολήσε με το ρημάδι 10 χρόνια ξέρεις πρόσωπα και καταστάσεις.
      2. Εγώ δεν μπορώ να συγκρίνω τον flaco, τον brak και τον jamoan με τον Μέθυσο, το Θυρίο και τον Μιχαλάρα. Και επίσης ξέρω τι έχουν κάνει οι πρώτοι για τον Μιχάλη και τι δεν έχουν κάνει οι δεύτεροι.. Οπότε άσε το τσουβάλιασμα..

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι δυνατόν σε ένα κοινό 800 περίπου ατόμων να τους γνωρίζεις όλους και να είδες ποιος χειροκρότησε και ποιος όχι. Νομίζω πως εσύ τσουβαλιάζεις, αδερφέ μου...

      Επίσης τι εννοείς ότι "δεν είναι κοινό του lowbap" όσοι χειροκρότησαν το Νικήτα; Εγώ χειροκρότησα. Και γούσταρα, ναι. Ποιος είσαι εσύ που θα μού πεις ότι δεν είμαι low bap; Εγώ που ακούω και ασχολούμαι με το lowbap από το 1998; 15 γεμάτα χρόνια αδερφέ μου. Έχω όλα τα cd που έχει βγάλει η FP. (εκτός από το κίτρινο single των Βαβυλώνα). Demos, βιντεοκασέτες, μπλουζάκια, καπέλα, φυλαχτά, σπάνιες εκτελέσεις, αφίσες, φωτογραφίες, dvd, συνεντεύξεις και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Έχω τραβηχτεί και κουραστεί και ξενυχτήσει για άπειρα lives. Είχα πάει δεκάδες φορές μέχρι το Πέραμα για το Intro, την Praxia και την Χρονορωγμή. Τα παιδιά που ήταν εκεί με ήξεραν με το μικρό μου όνομα. Δεν είχα χάσει σχεδόν καμία εκπομπή από τα ραδιοφωνικά Ονειρολόγιο και έπειτα στον Blasphemy Radio. Ακύρωνα εξόδους με φίλους και γκομενάκια για να κάτσω να ακούσω. Και πάντα τις ηχογραφούσα για αρχείο. Έχω στείλει πολλά email στο Μιχάλη και στη Γιολάντα, να τους πω τις σκέψεις μου. Κάποιες φορές μου έχουν απαντήσει κι όλας. Τα έχουμε πει κι από κοντά. Έχω αφιερώσει τόσο χρόνο και τόσο χρήμα αν θες, για το lowbap.

      Όταν ο Νικήτας είπαν ότι ήταν άρρωστος και θα λείψει για λίγο καιρό από τους am, έπαιρνα τηλέφωνα κάθε 2 μέρες για να ρωτήσω για την δήθεν κατάσταση της υγείας του. Θυμάμαι μου έλεγε το Φάντασμα: "Πάει καλύτερα, όπου να 'ναι θα επιστρέψει..."

      Και όταν έφυγε στεναχωρήθηκα. Και πάντα τον γούσταρα τον Νικήτα και τον άκουγα και ας έφυγε από την FP και ας τον έβριζε ο Μιχάλης και οι υπόλοιποι. Και ναι, προχτές συγκινήθηκα και ανατρίχιασα και γούσταρα που ανέβηκε ξανά στην ίδια σκηνή.

      Ποιος είσαι εσύ, λοιπόν, και σε ρωτάω με τέρμα καλή διάθεση, που θα μού πεις ότι δεν ανήκω στο κοινό του low bap;

      Φιλικά...

      Διαγραφή
    5. Δεν σου είπα ότι δεν ανήκεις στο κοινό του low bap.. Είπα απλά ότι τα παιδιά που είδα έξω απ' το Live να φεύγουν ή να κάθονται, είναι τα παιδιά που ξέρω πολλά χρόνια ως σημαντικά μέρος του κοινό. Αυτά για την Παρασκευή. Το Σάββατο δεν πήγα όμως ξέρω ότι πολλά ακόμα παιδιά δεν πήγαν. Σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να χαρείς με όσα έγιναν με τον Νικήτα όμως επίτρεψέ μου να διαφωνώ.. Αν και το θέμα μου είναι άλλο και όχι ο Νικήτας..
      Να σαι καλά!

      Διαγραφή
    6. Προφανώς το παιδί που ξεκίνησε την απάντηση αυτή έχει μπερδεμένα πολλά πράγματα στο κεφάλι του και τσουβαλιάζει πολλούς ανθρώπους μαζί.

      Δεν υπάρχει νόημα επεξηγήσεων. Άκου εκεί "υπήρχε πάντα 2ο γκρουπ".
      Κάτσε ρε μεγάλε, υπάρχουν τόσα γκρούπ που κάνουν πράγματα μόνοι τους και στην τελική σταρχίδια τους να μην είναι μέρος του πανηγυριού που κάνει τώρα ο Μιχάλης. Και επειδή θέλει να το πει λοου μπαπ τι έγινε δηλαδή. Μια ξεφτίλα είναι.

      Διαγραφή
    7. οχι φιλε μου ολα ειναι ξεκαθαρα στο μυαλο μου και δεν τσουβαλιασα κανενα.συμφωνω οτι υπαρχουν παιδια που κανουν πραγματα μονοι τους αλλα αυτο τι σχεση εχει με αυτα που ειπα εγω?εσυ διαφωνεις οτι ο μιχαλης κατασκευαζε παντα το 2ο γρουπ?ο μπρακ ηταν μονος του μετα ο μιχαλης τους εφτιαξε αντιτερα μετα χναρια.που ειναι το λαθος μου?αυτο δε γινοταν παντα με πολλα γκρουπ κατα καιρους?κι αν ειναι στα αρχιδια τους το πανυγηρακι γιατι δεν την εκαναν απο καιρο?δεν παιρνω το μερος του μιχαλη ουτε ειμαι εναντια στο μπρακ μην τρελενεσαι.

      Διαγραφή
    8. Τα Χνάρια δεν τα έκανε ο Μιχάλης. Ίσως τους έδωσε το όνομα.
      Ήταν και είναι αυτόνομοι.

      Επίσης επειδή κάτι γινόταν χρόνια, τι σημαίνει ότι πάει κανόνας για όλους?

      Και στην τελική ακόμα και να συμβαίνει αυτό που λες, μόλις ξεκίνησαν να αρθρώνουν λόγο και να έχουν κόσμο -να στέκονται που λέμε- αυτόνομα, έκανε όλη αυτή τη μαλακία και τους απώθησε χωρίς λόγο. Γι' αυτό είναι αρχίδια λόου μπαπ.

      Δεν ξέρω για ποιό λόγο δεν την έκαναν, ίσως είχαν προσωπικά κολήματα ο καθένας, δεν υπάρχει νόημα να κάνουμε υποθέσεις.

      Διαγραφή
    9. απο οτι καταλαβαινω ολοι εδω ειστε φιλοι του μπρακ. και καλα ξηγιεστε.ομως θες να μου πεις οτι τα χναρια ξεκινησαν απο τη ιδια βαση που ξεκιναν τοσα γρουπ στην ελλαδα που δεν ανηκουν πουθενα ουτε ειναι διπλα απο κανενα?αυτονομοι ισως ειναι οι psyclinik που δεν τους βγαζει κανεις τις δουλειες τους,αλλα ουτε κι αυτοι ξεκινησαν απ το μηδεν.οταν καποιος ξεκιναει και εχει στουντιο, ετοιμο κοσμο ,προωθηση και παιζει σε λαιβ με a.m. δεν ειναι ουτε αυτονομος ουτε ανεξαρτητος.

      Διαγραφή
    10. Tin pragmatikotita sou leo..O Brak ksekinise diskografika dipla sto Mixali, alla ekane xronia demo monos tou. O Onaxis itan stous Skoteinous Poihtes (group apo Didymoteixo) me dekades komatia demo, meta kapoia solo demo, mexri pou mpike stous Antiterra -oi opoioi htan dimiourgima tou mixali-. O Moya to idio, pali se group stin Alexandroupoli san dj me to psevdonimo Faux P, malista exei kai simetoxi sto mixtape Goena me auto to onoma. Diskografika sto proto tous disko isos na tous voi8ise se kapoia praktika pragmata -px sto studio pou les- alla dimiourgika apo oso ksero ekanan kai kanoun ta pragmata monoi tous.
      Nai eixan tin eukeria na pezoun se live A.M. ala den tous do8ike autos o xwros adika, Brak kai Moya gamane san mc's kai oi erminies tous einai top.
      Me alla logia tous edose xwro o Mixalis, alla kerdize kai ekinos apo auto.
      To idio kai me ton Moya san dj. Klasiko paradigma autou pou sou lew einai i oloadeia skini sto 2mero sto gagarin. -a ksexasa anevike o Klint-.

      Διαγραφή
    11. ρε φιλε μου ισχυουν αυτα που λες.το οτι κανουν πραγματα δημιουργικα μονοι τους ειναι αυτονοητο δεν ειναι κατορθωμα να γραφουν τα κομματια τους.σε σχεση με το επιπεδο που επικρατει εκει μεσα, φυσικα και ξεχωρισαν τα παιδια.αλλα σε σχεση με το γενικοτερο επιπεδο που υπαρχει στην ελλαδα( ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) στους mc's δεν ειναι τοπ.ο moya πραγματι μου αρεσει και εξελισεται συνεχως.συμφωνω οτι κερδιζε κι ο μιχαλης απο αυτο ,αλλα το ενα χερι νιβει το αλλο.δεν καταλαβα τι εννοεις γι την ολοαδεια σκηνη?οτι δεν πηγε κοσμος ή οτι δεν ανεβηκε να παιξει κανεις?

      Διαγραφή
    12. Enoo oti i skini eixe enan ka8ismeno typo o opoios diavase ta kommatia apo to laptop, kai mia or8ia typisa pou ta diavaze apo ta xartia tis.
      De ksero an einai hip-hop live auto..

      Dj's, mc's... kseris ta vasika.

      Διαγραφή
    13. συμφωνω μαγκα και επαυξανω 100 φορες.αλλα κι αυτο το κανουν χρονια.

      Διαγραφή
    14. Δεν ξέρω αν το εννοείς ειρωνικά το "α ξέχασα ανέβηκε και ο κλιντ" αλλα κανεις μπρακ, κανεις moya, κανεις Onaxis, δεν θα μπορουσαν να φερουν τοση χαρα και καυλα σε ενα μεγαλο μερος του κοινου και του διαδικτυου, όσο έφερε ο κλιντ. Οποτε την 2η μερα η σκηνη "γέμισε" φίλε μου..έστω και για λίγο.....

      οσον αφορα τη σκηνικη παρουσια της γιολαντας και του μιχαλη, συμφωνω ειναι για κλαμματα...

      Διαγραφή
    15. Pros ton proto filo: Auto to kanei o Mixalis kai i Yolada xronia. To point mou einai oti me ta ypoloipa sessions meli, dj's, mc's, mousikous klp ena apo ta megalitera ofeli pou eixe to group htan stin dinamiki parousia tis skinis, stin enalagi ton fonon, stin parousia "xaraktiron" se ena live to opoio ligo polu einai kai mia parastasi, akoma kai an kapoioi pezane playback. Sto dihmero pezan oi 2 akinitoi mono.

      Pros ton deutero filo: Den me aforoun ka8olou ta gidia pou zitograugazane molis eidan ton Klint. Einai ta idia gidia pou krazane to Brak xoris na exoun idea peri tinos prokeitai, i telospanton idias dialogis gidia. Kai den to lew mono me vasi osa exoun simvi. Kai kathara kalitexnika na to pareis, o Klint itan 2% apo auto pou htan palia se meria apodosis, den i3ere gri apo tous stixous, rapare san xalaromenos kolos kai i pio dinati tou ataka itan "Kirie eleison, asia dub foundation".

      Den mou leei kati i xara kai i kaula kanenos me tetoio 8eama, pos na sto po.

      Διαγραφή
    16. φιλε νομιζω οτι οταν ηταν στα πανω τους οι a.m. ειχαν δυναμικη παρουσια.τα τελευταια 3 χρονια που βγαινουν λες και ειναι μπουατ δε σωζεται η κατασταση ουτε με το θεο να χωνει στη σκηνη.κι εγω γουσταρω να βλεπω 2-3 γκρουπ σε ενα λαιβ αλλα η κατασταση των γκρουπ εκει πλην 2-3 μεμονωμενων ατομων ειναι αισχρη (γνωμη μου).τα κατσικια που κανανε λες και βγηκε ο σακης,ειναι παρομοια κατσικια με αυτα που οταν εφερε ο μιχαλης optimas prime ,loop troop,lewis parker,pyramoya kai rodney p ηταν ξαπλωμενοι και περιμεναν να τελειωσουν αυτοι για να ακουσουν a.m.

      Διαγραφή
  14. αγορινα αυτοι π φυφανε φυγανε και ειδαμε πως γινανε...τωρα το τοτεμ τα χναρια ο φλακο κλπ ειναι σιγουρο οτι φυγανε αδικα βσκ ειναι η πρωτη φοραβπ ο χοντρος πρεπει να φυγει απο το low bap κ οταν λεω low bap αναφερομαι στο χιπ χοπ το αυθεντικο οπως ελεγε η λυποαναροφηση παλια,γτ χιπ χοπ αυτο ΔΕΝ ειναι.Κ για να μην στηνουμε τοιχο μονο τον Μιχαλη ολοι κοιτανε να αρπαξουνε απο την πιτα.κ οι ρολαδες κ οι λουμπαποχιπχοπερζζζζζ κ ολοι.αλλα ρε πουστη μ προτιμω καποιους π λενε οτι το κανουν για γκαφρα.παρα τον Μιχαλη που το παιζει και επανασταση τρελα πουλαει.Εχει καταντησει σαν τους πουθεναδες που το παιζουν φιλοσοφια και επανασταση πινωντας γαλλικο κρασι του 1800.Το κοινο του πλεον το βλεπετε ειναι χιπστεραδες φλωρακια εντεχνο καρναβαλι.Αυτο το κοινο του αξιζει και πιστευω οτι οταν κοιταει την σκηνη απο κατω θα ειναι το χειροτερο του βασανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sosta ta eipes aderfe. auto akrivos. o typos prepei na traviksi ti rota tou kai na kani kati alo pou 8a legete klain bap.

      Διαγραφή
  15. Μα εγω δεν κατηγορω το Μιχαλη πιστεψε με οι αυλικοι ειναι πολυ πιο τραγικοι. δεν ειναι η πρωτη φορα που αδικουνται καποιοι παντα το ιδιο γινοταν...απλα πειραξανε τους φιλους σας και χαλαστηκατε μπουχαχαχαχα...επιλεκτικα φυσικα γιατι μια χαρα τα λεγανε οι αυλικοι ας πουμε μς τον τοτεμ που στο fbook εδω και μηνες τα λεει με τα "πουστρακια,δειλους,προδοτες" κ χαβαλεδιαζουν. εκει δε μιλαγε ο μπρακ,ητανε φιλαρακι του ο τοτεμ κ πινανε καφεδες. αδερφε μιλα πρωτα εκει κ μετα πανε να πουλησεις μουρη που πας να την πεις στο μιχαλη μπροστα στο κοινο του.τι περιμενες να κανει τον παγκο πανελ και να κανετε διαλογο; ημαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν είναι ίδιο αυτό που έγινε τώρα με οτιδήποτε στο παρελθόν πολύ απλά γιατί στο παρελθόν φεύγανε μόνοι τους.. Τώρα τους έδιωξε ουσιαστικά ο Μιχάλης με πολύ άσχημο τρόπο και ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ..
      2. Ο totem με τους άλλους δεν είναι κολλητάρια.. Γι αυτό διαλύθηκαν και οι anittera και φυσικά ο τοτεμ δεν ανέβασε στην σκήνη κάποιον που έβριζε για 10 χρόνια..

      Διαγραφή
    2. Liberator, mia mikri dior8ose den exei vgi kapou mia "anakoinosi" opos ekane palia pou na leei oti ediokse kosmo.

      Palia vasika elege oti ediokse eno tin kopanagane. Alla tora den exei gini kapoia topo8etisi tou se kati tetoio.

      Διαγραφή
    3. Ουσιαστικά τους (μας) έδιωξε.. Για το θεωρητικό ρίξε μια ματιά..
      ''Η δεύτερη εποχή ξεκινάει χωρίς τους ξενιστές και τα κωλοβακτηριδια που απέκτησαν νόημα στη ζωή τους εδω και χρόνια από το low bap.''(b.d.foxmoor)

      Διαγραφή
    4. Aderfe me tin malakinsi pou ton derni ston egefalo, mporei poli apla aurio na pei oti milouse genika, kai na "ftiaksei" ena kenourgio group me to Flaco ta Xnaria kai opoion alo exei apomeinei. Kai na tous pei Babilona 3.
      Oi spasmodikes kiniseis opos to svisimo pou ekane apo to site, einai istorikes epanalipseis tis opoies mporei na tis anairesei eukola efoson dei oti kanei kalo stin tsepi tou.

      Giauto kai i ataka pou ekanes quote einai toso "geniki".
      Kai i diki tou i zoi apo to low bap apektise noima, to exei pei poles fores.
      Ara einai akyros gia ali mia fora.

      Διαγραφή
  16. o allos leei ti perimenes na kanei ton agko panel...kai egw ekei imouna kai ton mixalh eida prwta na krazei sta ksafnika groupakia na leei oti kalitera pou vlepw kainourgies fatses mprosta kai oxi palies...kaneis oti kaneis gia ton pavlo pou ithele na imaste oloi enomenoi kai ti kaneis?vazeis aftous pou se stirizane xronia kai fonazane gia to low bap apenanti sou pou an den htan oloi aftoi apo to 2002 kai meta na pigainoun sta live den tha xes kanena 15xrono na se akouei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Pavlos itan ka8ara emporiko pexnidi, opoios den to vlepi exei provlima orasis.

      Mega faoul.

      Διαγραφή
    2. Se ligo tha mas peis oti o mixalhs esteile tous xrysaugites na skotwsoyn to fyssa gia na exei mia dikaiologia na ksanasmi3ei me ta poustrakia. e re ti allo tha akoysoyme...

      Διαγραφή
    3. Oxi 8a sou oti i sinenteuksi typou htan anagnoristiki matia -kai apo tis 2 meries- sto ti koino mporei na ferei o enas ston alo.

      Kai to epiveveoni auto to pantrema me to Metzelo pou ekane meta, vazontas RIP KILLAHP stin afisa o kseftilas.

      Διαγραφή
  17. liberator εγω ειμαι που εγραψα το κατεβατο 6 ιανουαριου 1,39.δεν εχω τιποτα με τον μπρακ ουτε τον μειωνω.απλα λεω οτι αυτο που εγινε αφενος εχει ξαναγινει οπως λεει κι ενας παρακατω,κι αφετερου εκεινη τη στιγμη ο μιχαλης απαξιωνε τους παντες.προφανως δε ζητησε κανεις απ τον μπρακ να εκπροσωπησει τον κοσμο αλλα επρεπε κατα τη γνωμη μου να πει για ολο το κοινο κι οχι να πει κανουμε κι εμεις low bap.το οτι παντα υπηρχε ενα 2ο γκρουπ μεγαλο που το πλασαρε ομιχαλης ως φαινομενο ,δε νομιζω να διαφωνεις?για τα δικα μου γουστα ,δε μου αρεσαν τα χναρια. και θα δεις οτι αλλοι θα παρουν τωρα τη θεση τους και ο κοσμος εξισου θα τους γουσταρει.μακαρι τα παιδια να αποδειξουν στο εξης οτι δεν ειναι τυχαιοι και να συνεχισουν και εκτος low bap.κι ο τοτεμ ηταν εκει 15 χρονια αλλα δε μιλαει κανεις γι αυτον..2)ποιοι ηταν τοτε αυτοι που χειροκροτησαν και χαρηκαν με το νικητα?μηπως ειναι αυτα τα παιδια που γενικα τα λεμε 2η εποχη? να θυμισω σε ολους ποσα κομματια εχουν αναλωθει απ τις 2 πλευρες που κραζει ο ενας τον αλλον.τελος προσωπικα πιστευω οτι ολα τα ατομα γυρω απ τον μιχαλη ειχαν αρχισει να τον αδειαζουν οπως κι ο κοσμος οπωτε εκανε οτι εκανε ωστε να βγει απο πανω και να τους προλαβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Κανένας δεν απομακρύνθηκε απ τον Μιχάλη. Ο Μιχάλης απομακρύνθηκε απ' όλους..
      2. Τα ''Χναρια'' είναι Low bap.
      3. Ρώτα τον ίδιο τον Πέτρο ποια είναι η άποψη του για όσα γίνονται..

      Διαγραφή
    2. Panta ipirxe ena group pou to plasare o Mixalis, ala tautoxrona to eftiaxne o Mixalis. Ta Xnaria einai autonomo group (opos kai polloi alloi).

      Den milai kanis gia ton Totem para mono gia ta karagiozilikia pou leei kai ta geloia kommatia pou ftiaxni (eno einai foveros stixourgos).

      I epithesi pou ekane profanos kai itan sto prosopo tou Brak -kai oson itan mazi tou- alla stin ousia exei epitethi se oli auti ti "genia" eidika pou kanoun low bap.
      Kai einai karagiozis epeidi ta paidia auta ton stirizan akoma kai me parousia sta live, kai me agores diskon, kai me agaries kai parola auta tous ekraze epanalamvanomena olous kai dimosia sta live edo kai para poli kairo xoris ixnos ntropis o kseftilismenos, kai tin idia stigmi epeze me ton Kotsira kai eixe xorigo tin Amita sto Youtube.

      Διαγραφή
    3. Πώς γίνεται να είχε χορηγό την Amita ρε φίλε; Επειδή την έβγαλε στο Youtube ads ;

      Διαγραφή
    4. Epidi gia na sou emfanisi sto kanali sou sto YOUTUBE diafimisis stin arxi prin apo ta video, ipografis idiki simfonia me YOUTUBE PARTNER me tin opoia pernis xrimata apo to kathe klik - view, pou exei to video sou.

      Den tis vgazi mono tou to YOUTUBE tis diafimisis. Mporeis na to psakseis kai monos sou auto pou sou lew na to diastauroseis. YOUTUBE Partnership legete.

      Ektos kai an epidi oi xorigoi ine sta video sto utube kai oxi stis afises sta live, den pianonte.

      Διαγραφή
    5. Ναι ξέρω το πρόγραμμα Youtube Partnership, είμαι κι εγώ partner και ξέρω. Αλλα δεν μπορείς να ελέγχεις ποιες εταιρειες θα διαφημίζονται. Δηλάδη δεν εκανε συμφωνια με την Αμίτα. Θα μπορούσε να έβγαζε καποια στοιχηματικη εταιρεια, καποιο σαμπουαν ξερω γω ο,τι να΄'ναι.

      Τωρα για τους χορηγους, κι εμενα μου κακοφαίνεται αλλα απο την αλλη δεν εχει αμεση επαφη με τις εταιρειες. Αυτος πληρωνεται απο το Youtube που του δινει το χωρο και το bandwidth. Δεν ειναι το ιδιο με την αφισα που εχεις παρε δωσε με τις εταιρειες και μανατζερεους. Που πρεπει να κλεισεις deals απο πριν το live, με ποσοστα κτλ κτλ. Νταξει κι εγω δεν εχω ξεκαθαρη αποψη, αλλα ειναι το τελευταιο για το οποιο θα τον κραξω. Ας ηταν μονο αυτο το σφαλμα του...

      Διαγραφή
    6. Ma ti mou les tora? Diladi i Amita mas pirakse? I oti den kseri an 8a einai i Amita i an tha einai to Papagalino i an tha einai i sokolata galaktos ION? Ti simasia exei poia eteria diafimizete?

      Episis to alo pou les, pali den exei na leei ka8os ta deal me tous xorigous ta klini o promoter -i eteria paragogis tis sinaulias diladi- opote einai o antistoixos mesazontas -youtube partner-. Epidi den exei apeu8ias epafi me to xorigo ti simeni oti den iparxei xorigos? Nomizo den xreiazete na dikeologoume enan a8ropo pou ferni san protagma to NO SPONSORS se auta pou kanei, kai epeita vlepoume auta.

      Simfono me to "as itan mono auto to sfalma tou", alla na min ksexname oti einai apo ta pio vasika twn teleuteon 2 eton, kai den to vlepi kanenas epidi oloi nomizoun oti oi diafimisis mpenoune mones tous.

      Διαγραφή
  18. 1)ενταξει απλα διαφωνουμε
    2) δε διαφωνω απλα δε σημαινει πως οτι ειναι low bap μου αρεσει.εκτος της φασης που ηταν εννοω μην κολλας που ειπα εκτος low bap.
    3)ξερω την αποψη του.
    παντως υπαρχουν ατομα που εφυγαν απο εκει και εμειναν low bap με τη σταση τους και κανενας δε τους θυμαται.σεβασμο σε αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικά σεβασμό. και μην λες ότι κανεις δεν τους θυμάται.
      Ο Φύσσας όταν έσκαγε στις συναυλίες και στο Ίντρο, μια χαρά τον θυμόντουσαν και του μιλάγανε όλοι και ας ήταν "με τους άλλους".
      Εδώ μιλάγανε και στο Βέβηλο όταν έσκαγε, που ήταν φορτωμένος με άσχημες ιστορίες.

      Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν έφαγε κανείς ποτέ ξύλο χωρίς να έχει προκαλέσει ή χωρίς να έχει βρωμίσει το στόμα του για κάποιον.

      Διαγραφή
    2. ασε το φυσσα ρε αρχηγε.δε λεω αν τους μιλαγαν αυτοι που γνωριζονταν.λεω ποιος απο το κοινο ακουγε αυτους που εφυγαν και το ελεγε ανοιχτα?γιατι οι περισσοτεροι οποιον εφευγε τον βαφτιζαν.και ο μιχαλης σε ενα λαιβ ενωπιων παρα πολυ κοσμου ελεγε πραγματα για βεβηλο που και να ισχυουν δε τα λες σε τοσο κοσμο.και στην τελικη στον πουτσο του κοσμου τι κανει ο καθενας σπιτι του.και ξυλο δεν εχει πεσει παρα μονο σε προσωπικο επιπεδο.δεν ειναι ταγμα το λοου μπαπ ουτε το ακουμε επειδη ειναι δαρτες.

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν τον αφήνω καθόλου το Φύσσα, τον εκμεταλλεύτηκε μια χαρά.

      Επίσης το συμπέρασμα που θες να μου πεις ποιο είναι? Οτι έλεγε βρωμιές για άλλους ανοιχτα? Ευχαριστώ πολύ.
      Όχι, λίγοι ακροατές έλεγαν ανοιχτά ότι ακούνε και άλλους. Και ο λόγος ήταν επειδή τους βάφτιζε "κρυφοπουστράκια".

      Ο κόσμος δεν ξεκινούσε ποτέ τίποτα. Ο ίδιος ο μαλάκας τα ξεκινούσε αυτά και μεταφερόταν στο φανατισμένο κοινό -γίδια- οι οποίοι τα αναπαρήγαγαν με τα χρόνια.

      Απλά τις πιο πολλές φορές -μιλώντας προσωπικά- αυτούς που έβριζε τους θεωρούσα εμετικούς καλλιτεχνικά -και ακόμα τους θεωρώ- οπότε και δεν τους άκουγα.

      Διαγραφή
    4. ε συμφωνουμε απολυτα ρε φιλε τι μου λες τοτε?το συμπερασμα ειναι οτι αυτο που εγινε τωρα με τα χναρια εχει ξαναγινει κι αλλες φορες.το μονο που ειπα ειναι οτι υπαρχουν κι αλλα παιδια που μετρανε και μουσικα και ως σταση αλλα με το που εφυγαν τους ξεχασαν ολοι.

      Διαγραφή
  19. Γεια χαρα και απο εμενα. Τοσα χρονια που ακουω τον μιχαλη πρωτη φορα με ξενιζει αισθητικα/καλλιτεχνικα με καποια πραγματα που κανει τον τελευταιο καιρο. Χαρηκα που ξεκαθαρισε ο,τι προβληματα ειχε με τον νικητα και τους αλλους, φαινοταν τα τελευταια χρονια που ειχε ριξει τους τονους οτι ειχε βαρεθει τα παλια και οτι τον ενδιεφεραν πιο ουσιαστικα πραγματα. Αν και ειμαι μακρια, ειχα καταλαβει οτι ειχε παραπονα απο τα υπαρχοντα γκρουπ.πιο συγκεκριμενα θυμαμαι πριν ενα χρονο που σχεδιαζε να κανει ενα live για τα low bap γκρουπ, να λεει μεσω facebook ! οτι ουτε ενας απο τα γκουπ δεν ενδιαφερθηκε να βοηθησει στην διοργανωση του live , βεβαια οπως ειπα δεν ειμαι κοντα οποτε liberator θα ξερεις περισσοτερα. Θελω να πιστευω οτι μια παρεξηγηση ειναι και οτι θα τα βρουνε, τα χναρια εχουν και ωραιους στιχους και καλες παραγωγες και καλο θα ναι να συνεχισουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fysika kai se ksenizei. Ton kathenan tha ton ksenize na ton vlepei me ton Kotsira.
      Ki omos kapoioi apo tin "proti epoxi" plirosan eisodo gia na pane se auto to live kai na fane tin ksenera. Toso noumero einai.

      Ton endiaferoun ta ousiastika? Ti ousiastiko mousika exei kanei diladi ta teleutea 2 xronia? Ektos apo to la bruja oti alo exei kanei einai anamasimata kai epanalipseis.

      Ta parapona htane pipes. Otan egine to kraksimo pou les, ton eixan automata kraksei pola pedia meso FB (apo groups) oti tous krazei adika, kathos einai panta ekei, stirizoune, voi8ane kai stin teliki an tous xreiazotan gia kati as tous to elege.

      Live apo ta low bap sximata diorganonontai automata edo kai para pola xronia file.
      Vlepe Cine Perama, Thiva, Thesaloniki, Xnaria sinexeia, Psyclinic, kapoia ala pedia pezoun se autonomous xwrous kai katalipseis alla kai eparxia.

      To ntavatziliki to poulouse mono otan ithele na diksi oti "eimaste polloi".
      Kai automata -an to exete prose3ei- stamatise na vgazei diskous sta groups, akrivos molis ta groups ksekinisan na kanoune pragmata monoi tous.

      E liga xronia meta tous eftyse.

      Διαγραφή
  20. "Σήμερα έγινε λοιπόν η πρώτη συνάντηση μετα το 2003 της freestyle productions ( ξέρεις της ομάδας που για χάρη της κάναμε το tribal διακριτικό μας). Η τελευταια φορά που η δημιουργική αυτή ομάδα λειτουργούσε σαν ομάδα ηταν πριν 11 χρόνια. Από τότε μόνο ο b.d.foxmoor και η sadahzinia ήταν ενεργοί από το αρχικό σχήμα. Τωρα λοιπόν ειμαι στην ευχάριστη θέση ν´ ανακοινώσω ότι ξαναπερνάει στη δράση με πολύ μεγάλη ομάδα για πρώτη φορά. 6 mcs 8 στιχουργοί 12 μουσικοί 5 djs 7 τεχνικοί για video, ήχο και 3 μέλη του low bap foundation στο οργανωτικό. Αυτή λοιπόν τη φορά η ομάδα αυτή θα βρίσκεται κοντά σ´ όποιον χρειάζεται τη βοήθεια της κι όχι
    Στα μέλη κάποιων γκρουπ επιλεκτικά. Εξ´ αλλου κανείς τους δεν ειναι μέχρι τώρα σε κάποιο γκρουπ.
    Τώρα λοιπόν μετά από χρόνια θα μπορείτε οσοι αγαπάτε και στηρίζετε τα πράγματα να είστε περήφανοι για το tribal (το διακριτικό της freestyle productions) κι όσοι απλά το χετε συνηθίσει σαν διακριτικό, θα το λάβουμε σαν αναγνώριση της προσπάθειας που επαναδραστηριοποιείται πάλι. Τα ονόματα των μελών της fr.prod. Θα τα βλέπετε όταν συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα.
    Αρχή λοιπόν θα γίνει με μια σειρά σεμιναρίων μουσικής τεχνολογίας ( κάθε Πέμπτη του Φλεβάρη στο Χαλκηδώνειο Ωδείο) και κάθε Σάββατο του Φλεβάρη και του Μάρτη σεμινάρια για dj (στο χώρο του Imanta στο Θησείο). Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες.
    Ας ευχηθούμε ο πληθυντικός που θα χρησιμοποιούμε από δω και πέρα γι αυτή την ομάδα να είναι για πρώτη φορά αληθινός." Εμετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. έχουμε τίποτα επίσημο {το επίσημο σε εισαγωγικά} για το τι γίνεται με τα υπόλοιπα low bap γκρουπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Μιχάλη τα υπόλοιπα group δεν είναι low bap, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το tribal κλπ.. Παρ' όλα αυτά όλα τα group συνεχίζουν να κάνουν ότι έκαναν.. Και είναι low bap.. Aυτά..

      Διαγραφή
    2. Libe auto pou les gia to tribal exei anakoinothi kapou?

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει ανακοινωθεί κάπου.. Απλά έχει ανακοινώσει αυτό για την freestyle που είναι σχετικό.. Απλά το ξέρω//

      Διαγραφή
  22. Μετά το hip-hop ζούμε και το θάνατο του low bap ή την μετάστασή του;

    Σε κάθε κίνημα, πάνω απ’ τον δημιουργό του και από τον κόσμο του βρίσκεται πάντα η ιστορία και η παράδοσή του. Όλα όσα άφησε δηλαδή μέσα στον χρόνο. Κι αυτό διότι ο δημιουργός μπορεί να παρανοήσει ή να πεθάνει και ο κόσμος να ανακυκλώνεται συνέχεια, ενώ το ίδιο το κίνημα να υφίσταται. Άρα εξ’ ορισμού εφόσον το low bap είναι κίνημα όπως και το hip-hop και όχι ένα μουσικό group δε μπορεί να ορίζεται εσαεί από τις ανάγκες του γεννήτορά του αλλά ούτε από τις ανάγκες της τελευταίας γενιάς του! Με την ίδια λογική μόνο ο Kool Herc θα ήταν hip-hop και δεν θα υπήρχαν φυσικά π.χ μαρξιστές μετά τον Μαρξ! Ή θα δικαιούνταν μόνο οι τελευταίοι εναπομείναντες ως κληρονόμοι διαθήκης κάθε φορά να αποφασίσουν για την τύχη όλων των πραγμάτων.

    Όλα αυτά είναι τόσο αντιφατικά! Η πορεία ενός κινήματος θρησκευτικού, πολιτικού, κοινωνικού, ακόμα κι αν αυτό είναι απλά μουσικό καθορίζεται από τα ηθικά και αξιακά χαρακτηριστικά που απέκτησε μέσα στο χρόνο. Αυτά και μόνον αυτά το ορίζουν και το χαρακτηρίζουν! Το low bap υπάρχει για 20 χρόνια ως πολιτιστικό νεοαστικό κίνημα με συγκεκριμένη ηθική και χρώμα που διαμορφώθηκε αφενός μεν από το ήθος και τη ψυχή του ιδρυτή του και αφετέρου από το ήθος των εκατοντάδων παιδιών που βρέθηκαν κοντά του και τον επηρέασαν σ’ αυτά τα χρόνια δίνοντας τη καρδιά τους, το μυαλό τους και τα χέρια τους, τις περισσότερες φορές εθελοντικά και με το ζημιωτό! Όλοι δικαιούνται λοιπόν, είτε λίγο είτε πολύ, αν αυτή η ονοματολογία έχει τόσο σπουδαίο νόημα τελικά (που για μένα δεν έχει), να αυτοχαρακτηρίζονται low bap αρκεί η δράση τους να σχετίζεται με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά όπως αυτά διαμορφώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά η παράδοση του low bap θα δικαιώσει όσους το αξίζουν, είτε είναι πρωτοπόροι είτε αιρετικοί. Ούτως η άλλως και το low bap είναι και πρωτοπόρο και αιρετικό hip-hop κίνημα. Το ίδιο ισχύει και ιδεολογικά σε σχέση με την αριστερά με την οποία φλερτάρει χρόνια, μιας και ο ίδιος ο bdfoxmoor πολιτικά π.χ έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τους Αρχειομαρξιστές που αποτελούν με τη σειρά τους αίρεση για την πλειοψηφία του κομμουνισμού!

    Το low bap είναι ρεβιζιονιστικό κίνημα, άρα είναι παράλογο να θεωρείται ιδιοκτησία ακόμα και του ίδιου του ιδρυτή. Οι active member είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιδίων, το low bap όμως είναι εκατοντάδων παιδιών, τουλάχιστον. Έχει μοιραστεί ως κίνημα σε μια ολόκληρη γενιά, έχει ματώσει, έχει ζωντανέψει και έχει δουλευτεί από πολλούς μικρούς, μεγάλους ασήμαντους και σπουδαίους. Φανταστείτε τον Πουλικάκο ως πρωτοπόρο ή τον νεότερο ροκά, να καπηλεύονται ο καθένας το ελληνόφωνο ροκ ως ιδιοκτησία τους! Μοιάζει πολύ αστείο!..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Prepei mia mera na kanis take-over to mikrofono se ena live, na ton kseftiliseis, telos.

      ;-)

      Διαγραφή
  23. .......Επί της ουσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του low bap όπως διακρίνονται από την παράδοση δυο δεκαετιών, μοιάζουν να ιστορούνται τα εξής: 1ον η παραγωγή μουσικής από έτοιμα rap instruments ή λούπες tools κομματιών από το εξωτερικό και η επανεκτέλεση ή η τροποποίηση αυτών συνήθως με κάποια λυρικότητα με τη βοήθεια κιθάρας ώστε να εξυπηρετεί την απαγγελία των ελληνικών συνήθως στίχων με την χαρακτηριστική έντεχνη προσωδία που πρώτος εξέλιξε ο bdfoxmoor. Ενώ οι πρωταγωνιστές στίχοι χαρακτηρίζονται κοινωνικοί έως πολιτικοί με μια λογοτεχνική και παραμυθένια αφηγηματικότητα λίβελου πάλι μιμούμενοι τον εγχώρια πρωτοπόρο.

    2ον σε θεωρητικό επίπεδο, ο πολιτικός χρωματισμός από τον ευρύτερο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής και μη αριστεράς και του αστικού αναρχισμού, ενώ σε πρακτικό, η μικροαστική φιλότιμη και λαϊκή ζωή ενεργών πολιτιστικά εφήβων και νέων που προέρχονται συνήθως από γονείς του βιομηχανικού και εργατοϋπαλληλικού κόσμου των πόλεων, με αποστροφή προς τον αήθη πλουτισμό, τα ψυχοτρόπα και τις ουσίες, έντονη αγωνιστική διάθεση για κοινωνική ανατροπή και κάποια «γκετοποίηση» στον τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

    3ον την λαϊκότερη ενδυματολογική κουλτούρα σε σχέση με το υπόλοιπο ελληνόφωνο hip-hop, με πιο απλά και καθημερινά συνοικιακά ρούχα και έντονα μόνο τα διακριτικά των low bap tribals, συμβολικά για τον de facto σεβασμό στους πρωτοπόρους active member.

    4ον την αποστροφή από την εμπορευματικοποίηση του hip-hop και της μουσικής με underground προφίλ, με προαστιακές συναυλίες και συγκεντρώσεις με έμφαση σε ένα έντονο αξιακό, άγραφο σύστημα ηθικής διαχείρισης του hip-hop και της μουσικής, όπως αυτό διαμορφώθηκε σταδιακά όλα αυτά τα χρόνια.

    Αυτοί λοιπόν οι βασικοί άξονες συν την δήλωση και την παραδοχή, θα μπορούσαν ιστορικά να χαρακτηρίσουν κάποιον low bap. Είναι γεγονός όμως πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι άρσεις αυτών είναι ουκ ολίγες από όλες τις πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. .....Με τη δολοφονία Φύσσα ξεκίνησε μια άγαρμπη σπέκουλα των μεγαλύτερων hip-hop σχημάτων στην μνήμη του Παύλου για δήθεν επανένωση του ελληνικού hip-hop, που σήμανε αυτόματα την μεγαλύτερη κρίση του low bap. Ο φόβος της δολοφονικής λίστας της Χρυσής Αυγής που πλησίασε δίπλα στο Πέραμα μετά τους εκεί τραμπουκισμούς και η ανάγκη για ταύτιση πολλών με τον ηρωισμό του Φύσσα, ώστε να ξανά ανέβει το hip-hop που έχει παρακμάσει και εγχώρια, οδήγησαν στην ΕΣΗΕΑ με τη προσπάθεια-φούσκα της ένωσης του ελληνικού hip-hop. Πράγμα άτοπο και μη πραγματοποιήσιμο φυσικά ακόμα κι αν το ευλόγησε ρομαντικά η πλειοψηφία. Κι αυτό διότι το low bap εξ αρχής ορίζεται ως άξονας διαφοροποίησης από το εγχώριο hip-hop βάση πρακτικής και ηθικής του ιδρυτή του bdfoxmoor. Ή λοιπόν το εξασθενημένο hip-hop θα κατάπινε το διαφοροποιημένο αλλά ακμαίο για 20 χρόνια low bap ακόμα και με μια μερική ένωση ή θα συνέβαινε το αντίθετο και το low bap ρεβιζιονιστικά θα άλλαζε τόσο ώστε με κάποιον ελιγμό θα γύριζε το παιχνίδι υπέρ του! Οι ηγετικές προθέσεις του bdfoxmoor φάνηκαν στην ΕΣΗΕΑ και πολλοί αντέδρασαν για το χρόνο ομιλίας του και το μονοπώλιο της συζήτησης.

    Πλην των active member που διατηρούν ακόμα κόσμο στα live έστω και «χίπστερ», στην άλλη μεριά για όλα τα σχήματα η κατάσταση είναι απελπιστική ως αναφορά το κοινό τους. Έτσι ήταν κατάλληλη στιγμή για την «αλεπού» να ανταλλάξει την ασφάλεια του από τους φασίστες και τους δολοφόνους, αναδεικνύοντας το μουσικό του πια προφίλ με παρουσιάσεις με έντεχνους και λαϊκούς διάσημους (Βιτάλη, Κότσιρα κ.α) καθώς και εμπορικούς χιπ-χόπερς (Μετζέλο, Κλιντ κ.α) παραγκωνίζοντας προς στιγμήν το επικίνδυνο πολιτικό του προφίλ της κλίκας άσημων που οδηγούσε τους φασίστες εναντίον του, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη επίθεση του σε έντεχνους πολιτικοποιημένους φίλοαναρχικούς, όπως τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Έτσι έφτασε σε μια συνηθισμένη ανανέωση του κύκλου του, όπως έχει πολλές φορές κάνει, αδειάζοντας τους μέχρι τότε συνεργάτες του στο κοινό του και αντικαθιστώντας τους αυτόματα με τους επόμενους αναλώσιμους από το ίδιο το κοινό! Μια πάγια τακτική ανανέωσης που είναι απορίας άξιον πώς όλοι οι μέχρι τώρα αυλικοί δήθεν δεν αντιλαμβάνονται;! Τόσο πολύ πιστεύουν πως ήταν οι εκλεκτοί ή τελικά δεν ενδιαφέρονταν για όσους δήθεν προδότες είχαν διωχθεί τα προηγούμενα χρόνια κι από τους ίδιους;; Μήπως αυτοί το άξιζαν;; Τροφή για αυτοκριτική! Όλοι πάντως λερώνουν τη φωλιά τους με τις μάταιες φιλοδοξίες τους στο χώρο, αυτό είναι σίγουρο!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ....Σοφή πάντως η φράση του σπουδαίου, κατά τα άλλα ποιητή, bdfoxmoor "ό,τι αξίζουμε θα συναντήσουμε όλοι". Ο ίδιος, μετά από μια απίστευτα δημιουργική πορεία 20 χρόνων, τώρα στη νέα εποχή, στα γεράματα μοιραία θα πρέπει να αντιμετωπίσει με αυτές του τις δυσκολονόητες αποφάσεις, τον μεγαλύτερο αντίπαλο του που δεν είναι άλλος από τους ίδιους του τους στίχους κι όσα έχει πει στο παρελθόν. Το έργο του θα είναι όντως η λύτρωση και η τιμωρία του, όπως έχει προβλέψει. Ο ίδιος φυσάει κόντρα στο μεγαλύτερο hip-hop έργο της χώρας και ίσως και της Ευρώπης που τυγχάνει να είναι δικό του. Αν όντως η «αλεπού» τα έχει ζυγίσει καλά τα πράγματα, παρ´ όλες τις αντιφάσεις της ξέφρενής του πορείας, θα καταφέρει λόγω εμπειρίας να επιβιώσει και να σταθεί και στην 2η εποχή, με αναγκαστικό τίμημα αυτή τη φορά το τέλος του κινήματος ακόμα κι αν εγωιστικά κρατήσει το όνομα του, μιας και το low bap πια θα είναι κάτι άλλο από αυτό της 1ης εποχής. Η θυσία του low bap μπροστά στην επιβίωση του ηγέτη έχει ήδη επέλθει με την αυλή του για πρώτη φορά σύσσωμη να τον κατηγορεί για απολυταρχισμό και προδοσία. Ποιόν θα πιστέψει ο κόσμος μιας και ήδη έχει βρει αντικαταστάτες;;

    Από την άλλη η σωτηρία του κινήματος, αν αυτό έχει τελικά σημασία πέραν του συναισθηματισμού του ονόματος μιας και όλα κάνουν το κύκλο τους, φαίνεται να μην είναι στα χέρια των τελευταίων πρώην αυλικών που χρίζονται πια λιποτάκτες από το ίδιο. Αν αυτοί δώσουν έμφαση στη κληρονομικότητα, τα σύμβολα και τους τίτλους θα μπορέσουν να το κρατήσουν για λίγο ακόμα με το κίνδυνο η «αλεπού» να κερδίσει τις εντυπώσεις για άλλη μια φορά! Αν όμως δώσουν προσοχή στην ουσία και στη δημιουργικότητα και όχι στις ταμπέλες ψάχνοντας να συνεννοηθούν με όλους όσους το αγαπούν από το παρελθόν ίσως να ταξιδέψει κάμποσο ακόμα στο χρόνο, ως το τελευταίο μουσικό κίνημα της Ελλάδας εις βάρος όμως αυτή τη φορά του δημιουργού του. Δίκοπο μαχαίρι στο λαιμό τους και πράγμα που διαφαίνεται ακατόρθωτο μιας και δεν υπάρχει άλλος ηγέτης και οραματιστής μουσικά και πολιτιστικά στο χώρο τους. Όλοι όσοι έφυγαν είναι απλά καλοί ή κακοί στρατιώτες. Οι πονηρότεροι αυτών κατάφεραν ως μισθοφόροι να εξαγοράσουν τον low bap κόπο τους στο εμπορικό trash τραγούδι και στις τηλεοπτικές εκπομπές.

    Εγώ υποκειμενικά ως ακροατής πιστεύω πως αν είναι κάτι ακόμα να εξελιχθεί θα συμβεί χωρίς ταμπέλες είτε αυτό γίνει από τον bdfoxmoor, είτε από τα παιδιά, είτε από κάποιον αστάθμητο παράγοντα. Αν και η ιστορία του εισαγόμενου hip-hop νομίζω πως εξαντλήθηκε. Οι νοσταλγοί του μοιάζουν πια παλιομοδίτες όπως οι ροκάδες. Η ουσία στη προκειμένη περίπτωση είναι η μουσική γενικά και κατ’ επέκταση ο πολιτισμός! Γι’ αυτό ακόμα και για τα εισαγόμενα είδη είναι σημαντική η ακμή τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τούτο τον τόπο. Όμως κάθε θάνατος φέρει και μια γέννηση! Και ελπίζω η γέννηση να μην είναι αυτή τη φορά αμερικανόφερτη! Το low bap κίνημα θα κλείσει και τη πόρτα των ξενόφερτων ποιοτικών λύσεων! Γι’ αυτό βγάλτε τις παρωπίδες, ανοίξτε τα αυτιά σας και τη καρδιά σας στη εύστοχα ονομαζόμενη από τον Μιχάλη 2η εποχή γιατί δεν ξέρουμε που και πως θα ξημερώσει!

    (Εκφράζομαι ως ένας απλός ακροατής γι’ αυτό και για ευνόητους λόγους διατηρώ ηλεκτρονικά την ανωνυμία μου. Σεβόμενος τις εξελίξεις αποφεύγω τη σπέκουλα και το καπέλωμα των πραγμάτων και μένω βοηθός και παρατηρητής, ελπίζοντας κάτι να προσφέρει η τοποθέτησή μου σε όλους.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω ποιός είσαι.. Να σαι κάλα πάντως.. Σημαντική τοποθέτηση (χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα)..

      Διαγραφή
    2. File i topothetisi sou gamise apla kai fenete oti an mi ti allo eisai poli kalos paratiritis.

      To mono pou den simfono einai oti prepi na anoiksoume ta autia mas kai tin kardia mas stin paparia pou onomase deuteri epoxi.

      Na sai kala

      Διαγραφή
    3. Το βλέπεις από λάθος σκοπιά αγαπητέ, γιατί το lowbap δεν ειναι κίνημα. Δεν έχει ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις. Δεν έχει συγκεκριμένα πιστεύω και σκοπούς. Δεν έχει σαφείς διαχωρισμούς από αυτό που έκαναν οι FFC ας πουμε, για τους οποίους το low bap, κατά Μιχάλη, ήταν ενάντιο.

      Το low bap είναι ό,τι νιώθει και σκέφτεται ο foxmoor κάθε στιγμή.

      Διαγραφή
  26. Re file eipame na leme pragmata pou stekoun, oxi na peinoume fountes kai na grafoume oti na nai. De vlepeis oti antifaskeis? Afou to low bap einai oti noiwthei o bdf ara einai sygekrimeno kai oxi afirimeno. Edw exei manifesto, apo pou hrthes esy? to hip hop exei ksekathares ideologikes topothetiseis?? tote giati einai kinhma?? h to boom bap tou krs-one pou antegrapse o bdf? to low bap ksafnika einai tou bdf? ara kai to boom bap toy krs-one kai to hip-hop toy kool herk kai to metal toy ozzy ozborn. ti malakies einai aytes??? to palikarei opoios kai na nai leei papades!! bravo file pou les alhthies!! pes ki alla. Enantios mc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ φίλε, τρελή πίπα είπε ο προηγούμενος. Το 2003 στη Θεσσαλονίκη σαν κίνημα ανεβήκαμε. Ξεκάθαρα.

      Διαγραφή
  27. μαγκες απ οτι καταλαβα το παιδι που ειπε οτι δεν ειναι κινημα ειναι ο ιδιος που εγραψε το κατεβατο.πως δεν εχει ιδεολογικες τοποθετησεις?παιζει να δεις χιπ χοπα ναζι?και κλαιν μαιν οι α.ε.,παιζει να εχουν παγκοσμια αποκλειστικοτητα.το low bap ποιος ειπε οτι δεν ειναι χιπ χοπ?χιπ χοπ ομως εκαναν οι ffc χιπ χοπ κανει κανουν και οι σταβεντο.αρα καταλαβες τη χρησιμοτητα του ορου low bap.δεν ειναι καινουριο ειδος.και περα απ τη μουσικη εκανε κι αλλα οπως λεει ο φιλος για θεσσαλονικη 2003.αλλα μην το γαμαμε στην υπεραναλυση λες και ειμαστε κοινωνικοπολιτικοι αναλυτες.ειναι αυτο που ειναι.οσοι το εζησαν απο κοντα ξερουν καλα τι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις το δίκιο σου και σίγουρα όποιος το νοιώθει δυσκολεύεται να το περιγράψει.
      Αλλά γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει κακό και μια τέτοια τοποθέτηση, εξάλλου λεεί τα ίδια πράγματα ο άνθρωπος με διαφορετικά λόγια, και αυτό το λέω επειδή παίζει πάρα πολύ το τσουβάλιασμα ακόμα και από άτομα που είναι ακροατές χρόνια, και όταν ενοοώ τσουβάλιασμα εννοώ ατάκες του στυλ "Το λόου μπαπ το έκανε ο μιχάλης είναι δίκο του το κάνει ότι θέλει" και λοιπές πίπες.

      Ατάκες από καθαρά πελατάκια δηλαδή που τόσα χρόνια έρχονταν για διασκέδαση μόνο. Μεμπτό δεν είναι καθολου αυτό (το να έρχεσαι για διασκέδαση), αλλά είναι άσχημο να απλώνεις τη γνώμη σου παραπέρα όταν δεν έχεις νοιώσει τίποτα παραπάνω. Και αυτό επειδή ΑΝ έχεις νοιώσει, ΤΟΤΕ σίγουρα σου βρωμάνε τα τελευταία 2 χρόνια της πορείας του Μιχάλη. Καλλιτεχνικά - Ιδεολογικά.

      Τα προσωπικά ας τα αφήσουμε...

      Διαγραφή
  28. ολοι εσεις που μιλατε εδω μεσα στο live που ησασταν οταν σας εκραζε μπροστα στο κοινο ο χοντρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. magkes to palikri me to katevato ta kserei poly kala ta pragmata,htan sigoura mesa, makari na mas pei poios einai, diavaste repousti mou mia fora, oti na nai leme oloi, epixeirimata thelei to prama na doume ti tha kanoume,edw de kserw an gha foraw to traibal h oxi. enantios mc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OK aderfe, den leme oloi oti nanai ipervaleis ;-) O anthropos arthroni to logo tou me diaforetiko tropo kai isos auto na "pianei" kalitera se kapoious, isos na apostomoni kapoia gaga klp alla isos kai na mperdeui kapoious alllous.

      Opos kai na xei sigoura ta eipe metrimena kai opos exoun me ti matia enos paratiriti.

      Διαγραφή
  30. εγω το tribal θα το φοραω σιγα μην σταματησω να το φοραω επειδη ο χοντρουλης τρελαθηκε.απο την αλλη τον ηλιο μιας και εφτασε στην δυση του μπορει να τον βαλει στην κολαρα του και να κλανει ακτινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οσο για το τι θα κανουμε...τι θα κανουμε ρε enantios mc ; κοιτα τι θα κανεις με την ζωουλα σου οπως και εγω και ολοι μας στιρηξε οτι κολαει σε εσενα αισθητικα και μην πιστευεις κανεναν γιατι ολοι κοιτανε την παρτυ τους.Και ο Brak οσο και να τον στηριζουμε την παρτυ του κοιταει αλλα σαν χναρια αυτο που κανουν γαμαει για αυτο και θα συνεχησουμε πιστευω να τα στηριζουμε ποσο μαλον τωρα.Αποψη μου το tribal να μην το βγαλει κανενας απο τα γκρουπ και στα live που θα γινοντε και θα σκαρωνουν να φωναζουμε low bap οχι τιποτε αλλο για να μην νομιζει ο ηγετης μας οτι περασε το δικο του βγαινοντας απο πανω.ξαναιδριεται λεει το low bap foundation...ρε μαλακες σοβαρα τωρα οκ παιρνει ψυχοφαρμακα δικαιολογειτε η μαλακια που εχει στον εγλεφαλο,η γιολαντα η καποιος νοημων δεν υπαρχει διπλα του να του πει οτι ρεζιλευεται με ολα αυτα που κανει;οτι εχει γινει μεγαλυτερη ρομπα και απο αυτους που κραζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην πετάξουμε και τους δίσκους ρε. Κοίτα εδώ τώρα που θα περάσει και καμιά φοβία σε όσους σκέφτονται αλλιώς ότι θα τρώμε και ξύλο επειδή το φοράμε, χαχα.
      Πιστεύω ότι τα παιδιά που κάνουν μουσική -και είναι πάνω κάτω ίδιας γενιάς πλέον όλοι- είναι αρκετά ώριμοι ώστε να κρίνουν και να πράξουν αναλόγως σχετικά με το tribal. Και στα σαιτ τους υπάρχει και στις αφίσες τους και σε όλα.
      Αντιθέτως ο αρχηγός τους έσβησε από το σάιτ λες και του τσιμπήσανε το κώλο.
      Πραγματικά θέλω να δω τι άλλη πίπα ψέμα θα πει στο κόσμο, εγω προσωπικά λέω πάλι καλά που τους πιο πολλούς τους γνώρισα και τους ξέρω οπότε και αναγνωρίζω ότι είναι γαμώ τα παιδιά και όχι τίποτα ψωνάκια σαν κάτι παλιότερους, οπότε προσωπικά και γέρνω προς τα παιδιά αυτά. Είτε μαρέσουν τα κομμάτια τους είτε όχι (δεν γίνεται να σ' αρέσουν όλοι).
      Θα γούσταρα να δω μια συλλογή από τα παιδιά μέσα στον επόμενο χρόνο.
      Προς τον τελευταίο φίλο, έχει ξανασυζητηθεί το ενδεχόμενο ο άνθρωπος να το έχει χάσει από φάρμακα, η μαλακία δεν δικαιολείται όχι, δεν είναι ούτε κωλόγερος ούτε πιτσιρικάς, προφανώς ή μας κοροίδευε όλα αυτά τα χρόνια, ή κοιτάει μόνο την τσέπη πλέον ή ισχύει κάτι από την ανάλυση που έκανε ο φίλος από πάνω.
      Τώρα αυτό για τη Γιολάντα δεν το σχολιάζω, γυναίκα του με 2 παιδιά είναι ότι βολεύει την τσέπη τους θα υποστηρίξει. Τη ιδεολογία και πίπες!
      Επίσης θα ήθελα να δω τη θέση του Ραμον σε όλα αυτά.

      Διαγραφή
  32. ρε μαγκες σεβαστη η αποψη ολων εδωπερα αλλα 1ον)το low bap ειναι κατι που αφενος ανηκει στον κοσμο και 2ον)ειναι κινημα κι οχι κομμα.δηλαδη αν ο bd αποφασισει να παει στα σκυλαδικα θα ειναι οι σκυλαδες low bap?και ειναι κινημα που πρεσβεβει το καλο χιπ χοπ με σκοπο να παρεμβαινει και να ενοχλει.μην ξεχναμε αυτη τη βαση και μην το ερμηνευουμε οπως το νιωθει ο καθενας.τωρα πραγματικα θεωρει κανεις τον ραμον υπολογισιμη ποσοτητα?υπαρχουν παιδια που εδω και χρονια λενε οτι κανουν low bap και δεν ειχαν ποτε καμια αναμειξη με τη freestyle και τον bd.μακαρι οσοι αξιζουν να βγαζουν δουλειες με την ιδια ή και καλυτερη ποιοτητα κιας εφυγαν απ την ασφαλεια και τη σιγουρια που τους παρειχε ο μιχαλης.εδω θα φανουν ποιοι το αγαπανε και ποιοι απλα καβλαντιζανε.δειτε ποσοιεπισης στον φιλο που λεει οτι μετα το θανατο του χιπ χοπ ζουμε και το θανατο του λοου μπαπ.το χιπ χοπ ρε αδερφε ειναι τοσο τεραστιο που και καθε μερα να ακους 10 ωρες δεν προλαβαινεις να ακουσεις οτι εχει βγει.υπαρχουν παλιοι στην αμερικη κι οχι μονο που ακομα βγαζουν πραγματα.καθως επισης και νεοτεροι που γαμανε.αυτο ηταν ενα σημαντικο προβλημα που ειχε το κοινο.δεν ακουγαν γενικα χιπ χοπ παρα μονο οτι ηταν low bap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πολυ σωστος ο τελευταιος.γενικα απο χιπ χοπ η νεολαια γενικα ειναι πιασε ενα αρχιδι και κουρευτο.Ας μην αναφερθουμε στο καινουργιο κοινο του Μιχαλη οπου οι γνωσεις που εχουν ειναι απο χαρουλη μεχρι βανδη.Για χιπ χοπ ουτε αναφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμφωνώ για το Ραμόν, απλά δεν γίνεται επειδή ποτέ δεν ήταν υπολογίσιμη ποσότητα, πάντα να τον θεωρούμε έτσι. Ξεκινάει να κάνει κάτι ο άλλος μόνος του, ας μην ήμαστε αρνητικοί πριν καν αρχίσει. Κάτι σκαλίζει τελοςπάντων.

    Εγω πραγματικά ελπίζω ότι τα παιδιά θα κάνουν πράγματα όχι τίποτα άλλο αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό κάνουν (άλλοι πιο συχνά, άλλοι πιο αραιά, να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι μέχρι και βινύλια βγάζανε ανεξάρτητα) έτσι κι αλλιώς το έχουν αποδείξει και εξελικτικά και δημιουργικά ότι αναπτύσσονται. Με τους δικούς του ρυθμούς ο καθένας. Οτι καβλάντιζε κάποιος δεν νομίζω -τουλάχιστον από τα άτομα που θεωρώ ενεργά εγώ, και είναι 30ρηδες πλέον- καθως το να κάνεις μουσική ειδικά χωρίς να ζεις από αυτό είναι πάρα πολύ επίπονο και χρονοβόρο, όχι μονο για την τωρινή εποχή αλλά ανέκαθεν.

    Θα δείξει, μακάρι να συνενοηθούν μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. για τον ραμον περι ορεξεως κολοκυθοπιτες.δεν ειναι του γουστου μου.αυτο που λες για βινυλιο δε το γνωριζα.ποιος εβγαλε ανεξαρτητα ?παρα πολλα ατομα καβλαντιζανε.επειδη οταν εισαι εκει μεσα τυγχανεις και αναγνωρισης.μετα απο εκει δεν τους ξαναειδε ανθρωπου ματι.ονοματα μη λεμε ξερεις κι εσυ πανω απο 50 συγκροτηματα.συμφωνω οτι ειναι δυσκολο να κανεις μουσικη χωρις να ζεις απο αυτο.αλλα δεν ειναι και υποχρεωτικο.κι ο τοτεμ μεταλεργατης ειναι αλλα ειναι ενεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ''μετα απο το ιδρυμα του χοντρου δεν τους ξαναειδε κανεις''.Στοιχημα (δεν τους ειδε κανεις),βεβυλο(δεν τον ειδε κανεις που τωρα γαμαει και περισσοτερο),μεθυσο - stavento,δεν τον ειδε κανεις,νιλητα κλιντ δεν τον ειδε κανεις,για μεθυσο κ θηριο επειδη θα πεις για ξεφτιλικι θα σου απανταω πλεον οτι ειχανε καλο δασκαλο,και αλλους πολλους,για μενα τα χναρια.δεν ειχανε τοση ανταποκριση γιατι οπως προαναφερθηκε το κοινο του Μιχαλη ειναι εντεχνο ητε περιοριζεται στους active και μονο,τωρα που εφυγε ο μιχαλης απο το low bap και τους αφησε ησυχους θα δειτε ανταποκριση απο το χιπ χοπ κοινο που θα εχουν που ηδη εχουν αρχισει να τους στηριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. επισης να πω οτι για τον ασχετο που λεει περι καβλαντισμου ονειρευτη εχεις ακουσει;kooz;poetic;lyrical;tanto;αντε παρε καμια πιπα στον χοντρο ρε τρελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος μιλησε για αυτους ρε μπαζο?

      Διαγραφή
    2. O Ονειρευτής γαμάει. Τρελό ταλέντο.

      Διαγραφή
    3. χαχαχα.. Για να το λέει ο Christos Tsanakas κάτι θα ξέρει..Και τον τιμάει που μιλάει με καλα λόγια για τον Ονειρευτή παρ' όλο που έχουν μαλώσει.

      Διαγραφή
  38. επισης βαλε και tiny jackal και αυτος οπως και ο killah p μεσα σε αυτους που εξαφανηστηκανε οταν φυγανε απ τον χοντρο ειναι.εισαι που σαι ασχετος απ το χιπ χοπ οντας ακτιβμεμπερικος προσεχε τουλαχιστον τις μαλακιες που πετας δημοσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε αχρηστε μαλακα.εσυ τι καταλαβες?λεω οτι υπαρχουν και ατομα που ασχολουνται και μετρανε.ενδεικτικα ειπα τον τοτεμ.εσυ που εισαι σχετικος με το χιπ χοπ ακους θηριο και και σταβεντο?θα με πεις και ασχετο?ξερεις τι ακουω ρε μαλακισμενε?οι ειρωνες οι ακροδεκτες οι dod οι πυρινες ιαχες και αλλοι τετοιοι που ειναι??τους εχεις δει να κανουν πραγματα?και ναι ενα απο τα αμετρητα χιπ χοπ που εχω ακουσει ειναι οι active.εσυ τραβα να παρεις πιπα απο αυτους σα γκρουπυ.εχω ακουσει οτι υπαρχει απο ελληνικο χιπ χοπ πριν αποκτησω αποψη.

      Διαγραφή
    2. γαμια αραξε σηκωθηκανε οι πουτσοτριχες μου γκασμα.Ειπες οτι κανενας δεν εκανε τιποτα ρε ; το γενικευσες η οχι;οσο για το τι ακουω εγω αστο θα παθεις κανενα εγκεφαλικο.Και μαθε τι ειναι γκρουπι ρε καιμενο καλλικατζαρακι του χοντρου.

      Διαγραφή
    3. οχι δε το γενικευσα.για αυτο ανεφερα τον τοτεμ.και καποιους αλλους.και δε θα βγαλω να τις μετρησουμε τι ακους και τι ακουω.

      Διαγραφή
  39. βαλε και master tempo στους προηγουμενους.ωραιο χιπχ χοπ ακους ξερολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. γκαου ουγκ.ουγκ σ πα επειδη θα το πεις και αυτο οτι ειχανε καλο δασκαλο τον χοντρουλι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. οσο για το ελληνικο χιπ χοπ ποιος το γαμαει ρε πιθηκανθρωπε;η διαφορα μας ειναι οτι οταν εγω μιλαω για χιπ χοπ μιλαω για ξενο και μονο.σταβεντο θηριο κλπ δεν ακουω ρε νιατο απλα σου τους ανεφερα.μιας και καλος η κακος ακουγοντε αν και το θηριο εχει ψηλοχαθει.Α και μαθε τους τραμπουκισμους να τους κανεις απο κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ λες 15 χρονια να ακουω ελληνικο?ο poetik ο ονειρευτης,κι ο ταντο ειναι ξενοι?κι εμεις εδω συζηταμε για το ελληνικο χιπ χοπ .εσυ τι γραφεις αφου το εχεις χεσμενο?εσυ ειπες παρε πιπα στο χοντρο.οποτε εσυ ξεκινησες τους τραμπουκισμους..τελοσπαντων οποιος καταλαβε καταλαβε.τωρα να καθομαι να πεταω ατακες με εσενα δεν εχει νοημα.κι αν το απο κατω το εγραψες εσυ εχεις μεγαλο μπερδεμα.τα λεμε

      Διαγραφή
  42. ρε βλακα και αλλοι φυγανε που ειχαν δασκαλο το χοντρο και γαμανε και ας μη κανουν χιπχοπ ακριβως οπως οι βομβοι! χαλαρωσε και.ψαξε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τα πραγματα ειχαν παρει τροπη εδω και 2 χρονια τουλαχιστον π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=Y8Hmsbg4Cp0 τωρα απλα οι δεσμοι κοπηκαν και επισημα στο διημερο (για τον πολυ κοσμο) βλεποντας το βιντεο με brak και b.d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παιδιά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατραπεί σε χιπχοπ τζι αρ το μπλογκ του ανθρώπου.

    Στον φίλο που λέει περί καβλαντίσματος.
    Τα παιδιά που αναφέρονται μετά από το τελευταίο σου ποστ, (Xnaria, Poetic, Tanto, DI, Onaxis, Flaco, Lyrical Punishment, Psyclinic, Lost Dreams, Oneireutis - Sundy, Blue Square klp) είναι παιδιά τα οποία σχεδόν από το 97-98 κάποιοι από αυτούς, βγάζουν τις δουλειές τους underground σε ντεμο κυκλοφορίες, με εμφανή επίπεδα εξέλιξης και βελτίωσης, και φυσικά κάποιοι από αυτούς έχουν βγάλει και δουλειές σε βινύλιο ανεξάρτητα, και αυτο δεν το λέω επειδή είναι καλύτερο, το λέω απλά απαιτεί μεγαλύτερο οικονομικό ρίσκο το να το κάνεις. Όλα αυτά όντας στην Freestyle Productions και χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τον αρχηγό.
    Ίσως αυτό να έχει μείνει από άλλους πιο παλιούς οι οποίοι όντως δεν έκαναν τίποτα μόνοι τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους παραπάνω.

    Το ότι μπορεί να μην τους ξέρεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
    Εξάλλου ακόμα και μέσα στην Freestyle όλα αυτά τα χρόνια, κάποιοι επέλεγαν -ή είχαν απλά την ευκαιρία- να έχουν παραπάνω έκθεση και κάποιοι άλλοι σαφώς λιγότερη.
    Όχι δεν ισχύει αυτό που λες ότι όποιος ήταν εκεί τύγχανε και αναγνώρισης. Είναι μια άκυρη γενίκευση.
    Αυτοί όλοι λοιπόν δεν βλέπω το λόγο να σταματήσουν τη δημιουργική δράση τους, αλλά επίσης δεν βλέπω το λόγο να περάσουν σε δογματικούς πιθηκισμούς για το τραιμπαλ κλπ, μιας και έτσι κι αλλιώς κάνουν αυτό που κάνουν, και αυτό είναι low bap σαν αυτό που ξέρουμε, χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ρε μαγκα δε γενικευσα ουτε ειπα για ολους.ελεος διαβαστε τι εγραψα.εσεις γενικευετε οταν λεω κατι και νομιζετε οτι αφορα ολα τα παιδια.ουτε ειπα εγω ποτε να σταματησουν .απο που κι ως που?για το βινυλιο ρωτησα επειδη δεν το γνωριζα και ηθελα να μαθω επειδη ειναι πολυ σημαντικη κινηση.αλλα λεω οτι ΚΑΠΟΙΟΙ ηταν εκει για να ειναι.ΟΧΙ ΟΛΟΙ.νομιζω οτι αυτο ειναι ξεκαθαρο στα προηγουμενα μυνηματα.και βγαινει ο αλλος λες και ειπα τιποτα για τα φιλαρακια του.και μου λεει οτι ειμαι το τσουτσεκι του χοντρου.εγω μιλαω σαν ακροατης μονο και δεν ειχα ποτε φιλους απο γκρουπ η το χοντρο.δηλαδη δεν υπαρχουν γκρουπ που μετα τη f.p. σταματησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αλλά δεν συνδέεται πάντα με το ότι έφυγαν από την F.P.
      Όπως υπάρχουν και γκρουπ που σταμάτησαν ενώ ήταν στην F.P.!

      OK, μπαίνουν άτομα και φορτίζουνε το κλίμα με την κάθε μαλακία ας μην δίνουμε βάση, κουβεντούλα κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. ακριβως.ολη η κουβεντα ξεκινησε επειδη ειπα οτι μακαρι τα παιδια να συνεχισουν και τωρα και να μη σταματησουν οπως αυτοι που λες.τωρα τι καταλαβε ο αλλος ο θεος κι η ψυχη του.

      Διαγραφή
  46. και αυτα τα παιδια ο αλλος τους ανεφερε ως ατομα που ειναι ενεργοι και συμφωνω.αλλα καπακι λεει οτι οταν λεει χιπχοπ εννοει το ξενο.για αυτο του ειπα ξενοι ειναι αυτοι?και προφανως τα ξερω αυτα τα ατομα που αναφερεις δεν ειμαι οσο ασχετος νομιζει το παλικαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ειρηνη παιδες και οι δυο πλευρες συμφωνειτε μην μαλακιζεστε,ασχετο τωρα ακουγα απο τον brak το κομματι ''τα μαθατε γειτωνοι'' καντε εναν κόπο και δώστε βάση στον στίχο ειδικά απο το 1:30 και μετά,τι ειρωνία έ;ο brak μιλάμε δεν χρειάζεται να του πεί τίποτα τα είπε όλα εδώ.http://www.youtube.com/watch?v=TFsKZ7ydzbE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Xnaria, Poetic, Tanto, DI, Onaxis, Flaco, Lyrical Punishment, Psyclinic, Lost Dreams, Oneireutis - Sundy, Blue Square: Πραγματικα υπαρχεις καποιος που καθεται κι ακουει αυτους του ανυπαρκτους; εβαλα λιγο απο τον καθενα να ακουσω στο utube και καηκε ο εγκεφαλος μου...μιλαμε για παρελαση αταλαντων...αστειες παραγωγες με ποιοτητα ηχου που παραπεμπουν σε μαγνητισμενη κασετα. στιχοι για κλαμματα,ηλιθιοι με γενικοτητες και χοντρολεξεις τυπου "ψυχη μου,βαλτος,ξωτικα,απαγκια,περασματα,χαλασματα" και λοιπες ηλιθιοτητες. και αν το παμε και στην εκτελεση εκει μιλαμε για εκτελεση κυριολεκτικα. πιο βαρετο ραπ πεθαινεις.σερνονται ολοι. ολοι κακες εκδοσεις του χοντρου.και φυσικα ολοι ιδιοι...πραγματικα πολυ φασαρια για το τιποτα,εκτος απο τις παρρες τους νομιζω δεν προκειται να λειψουν σε κανεναν...αυτα πολυ φιλικα γιατι ειναι κριμα να πετανε λεφτα ολα τα παιδια σε πικαπ,μικροφωνα,mpc κλπ γιατι απλα δεν το εχουν..θα προτεινα να αλλαξουν χομπυ..αυτα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρολαρεις ετσι;ελα πες την αληθεια γιατι τοσο μαλακας κοσμος δενθελω να πιστεψω οτι υπαρχει

      Διαγραφή
    2. O καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει.. Ακόμα και αν τους θεωρείς ΟΛΟΥΣ άσχετους.. όμως απ την στιγμή που τσουβαλιάζεις εντελώς ανόμια πράγματα και λες ότι όλοι είναι ίδιοι είσαι άσχετος.. Δηλαδή ρε αρχηγέ ποιοι είναι ίδιοι?
      Οι blue square που κάνουν trip-hop με τα Xναρια και τους psyclinic που είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό? ότι να ναι..

      Διαγραφή
    3. Επιτέλους κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν λέω μπορεί να είναι καλά παιδιά όλοι τους, αλλά από ταλέντο δεν το έχουν. Δυστυχώς μάγκες ας μην κρυβόμαστε. Νταξει τα χνάρια και οι antiterra είχαν κάποια καλά κομμάτια, αλλά μην γελιόμαστε, μια ζωή περιμέναμε να τελειώσουν, για να παίξουν οι active member. Φουλ επαναληπτικότητα στους στίχους και μουσική με καμία εξέλιξη. πραγματικά δεν θα λείψουν σε κάποιον που δεν είναι φίλος τους.... Κράξτε όσο θέλετε, αλλά είναι η άποψή μου...

      Διαγραφή
    4. ποιους ακτιβ περιμεναμε ρε να παιξουν που ολο τα ιδια παιζουν και καθωσαστε να ακουτε την παραφωνη γιολαντα με την αγοριστιλη φβνη και το ταιρι της καθησμεμο σε μια καρεκλα.ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΡΕ

      Διαγραφή
  49. εγω τρολαρω η το κοινο ειναι αμουσο εντελως; μιλαμε για παρακμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα ειναι απλο.δεν ανοικετε στο χιπ χοπ δεν ακουτε χιπ χοπ.το κοινο ειναι αμουσο απο το χιπ χοπ σιγουρα!μιλας για βαρετο ραπ οταν τον χοντροβλεποντας τον στην σκηνη και με τις λα μπρουχες αναρωτιεσαι ποτε θα ξεψυχησει....ρε δε γαμιεσται λεω εγω,ελεγα οτι οι ψεκασμοι και αυτα ειναι μαλακιες αλλα τωρα βαζω το χερι μου στην φωτια οτι μας ψεκαζουν.ψωφο σε ολους .φιλια

      Διαγραφή
  50. Pros anwnimo 5:19, giati einai malakas to paidi? epeidi leei tin apopsi tou? Den se eipe malaka, eipe oti den tou aresoun ta groups. esu ti zori travas? kai stin teliki dikio eixe re. sugkrinetai kaneis apo autous pou exoun meinei me ton bdfoxmoor? An itan kaloi tosa xronia den tha tous iksere kapoios pera apo tis parees tous? Apo to '97-'98 lete bgazoun diskous kai demos kai exoume 2014. Kserete pagkosmiws kapoion epituximeno pagkosmiws kallitexni poy kanei 15 xronia mousiki kai den ton kserei anthrwpos? Pou sta lives tous an den erthoun oi filoi tou kai oi pistoi lowbapers, tha exoyn 5 atoma mazi me to proswpiko tou magaziou? O Flaco, apo tous pio palious, ebgale kainourio disko, ta anebase ta kommatia tou sto prwsopiko toy Youtube, kai ta misa exoun tripsifio arithmo views, 2 kommatia exoun 1,000 views kai to hitaki exei 3,000 views. Edw kai 5 mines. Apo to official account kai kala. Kai oloi oi proanaferthentes se tetoia noumera kinountai. Kai min mou peite oti den paizoun simasia ta views kai alla tetoia grafika giati antiproswpeuoun tin apixisi sto koino. Kai an kapoios exei 500 kai 1000 views sto youtube, simainei oti den ton akouei kaneis pera apo ton ksaderfo tou kai tin theia tou. KAI OTAN BGEI KAPOIOS KAI PEI OTI EINAI ATALANTOS DEN EXEIS DIKAIWMA NA TON PEIS MALAKA, ENTAKSEI? GIATI EIPE TIN GNWMI TOU XWRIS NA VRISEI KAI MALLON SUMFWNEI MAZI TOU H PLEIOPSIFIA TOU PAGKOSMIOU PLITHISMOU POU MPAINEI STO INTERNET!

    AINTE, SOU THIKSANE TA EIDWLA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κοινο ακουει οτι του πλασαρουν.υπαρχουν πολυ καλα underground σχηματα και απο εδω και απο εξωτερικο που δεν τους ακουνε πολοι.ο μιχαλης στα τελευταια του,πριν απο 2 χρονια περιπου δεν μαζευε πολυ κοσμο μετα αρχησε να βγαινει σε καμια ερτ σε κανα μπογδανο αρχησε να δεχεται να παιζουν τα κομματια στο ραδιο να κανει συνεργασιες με κοτσιρα και λοιπα και το κοινο που απεκτησε τωρα ειναι ενα κοινο που δεν ψαχνεται στην μουσικη αλλα βολευεται με οτι του πλασαρουν.αν θελει και ολας το κοινο του παπακωσταντινου να το παιξει ψαγμενο πεταει και ενα la bruja και ολα οκ.ο brak πληροφοριακα εχει κανει τις ποιο ντοπες παραγωγες στον bdfoxmoor ,τωρα επειδη οσοι ακουμε χναρια κλπ ειμαστε groupies(το διαωασα και αυτο) μεγαλυτερο γκρουπι απο σας δεν υπαρχει.ειστε αξιοι σε οτι στηριζεται γιατι αυτο θα ξαναβγαινει και θα ανακυκλωνεται συνεχως.Η κουλτουρα θα σας φαει εμεις,εμεις προτιμαμε να απεχουμε.

      Διαγραφή
    2. θα λεω τον αλλον μαλακα οσο λεει μαλακιες επειδη τα προβατα που λες (η πλειοψηφια) στηριζει μαλακιες δεν σημαινει οτι εχουν και δικιο.Μαζεψου τωρα γιατι σκαει μυτη ο βοσκος

      Διαγραφή
    3. ksekola re kai ta swag diladi den einai wraia?afou ta akouei i pliopsifia

      Διαγραφή
    4. Ενταξει καταλαβα ειστε απο αυτους που ηδονιζεστε επειδη ξερετε γκρουπακια που δεν τα ξερει κανεις αλλος και νιωθετε ψαγμενοι. Για να πουλησετε και μαγκια σε καμια γκομενιτσα με τα ακυκλοφορητα demos που εχετε και να τις πειτε οτι τα παιδια τα ξερετε και προσωπικα. Ασε τα καναμε κι εμεις στο γυμνασιο αυτα, οταν ηξεραν πολυ λιγοι το χιπχοπ και το λοου μπαπ. Μιλαω για εποχες 96-97. Ειναι γνωστη συμπεριφορα του ατομου να νιωθει μοναδικος οταν ακουει κατι που δεν ακουει πολυς κοσμος. Το ιδιο κανουν και οι μεταλλαδες, π.χ. Και δεν ειναι μονο στη μουσικη, αλλα σε ολες τις τεχνες. Και μολις το μαθουν και το ακουν και περισσοτεροι και ατομα που δεν γουσταρεις, π.χ. κυριλε γκομενες ή καγκουρες κτλ, λες οτι ξεπουληθηκε ο καλλιτεχνης. Γιατι πολυ απλα δεν μπορεις πια να νιωθεις μοναδικος και ψαγμενος. Ελα ολοι τα εχουμε περασει αυτα. Παιδικες ασθενειες ειναι.

      Και επειδη εισαι λοουμπαπερ και εχεις τσιτατο το "να σκεφτεσαι", προσπαθησε να σκεφτεις κατι πολυ απλο. Αν από τα 7 δισεκατομμυρια ατομα που εχουν προσβαση στο διαδίκτυο ή τα 5 εκατομμύρια που ζουν στην Αθηνα, δεν ασχολούνται με τη μουσική σου, τότε κάτι δεν κάνεις καλά εσύ. Μπορεί εσύ να γουστάρεις και η παρέα σου και μαγκιά σου, αλλά δεν μπορείς να θεωρηθείς ταλέντο. Εντάξει; Και δεν γίνεται να λες ότι όλοι ακουνε ο,τι "τους πλασαρουνε" λες και ειναι καθυστερημενοι και εσυ εισαι ο έξυπνος. Πόσο ανώριμος μπορεί να είσαι για να το σκέφτεσαι αυτό; Αν κάποιος είναι ταλέντο, στην σημερινή εποχή, προοδεύει. Το έχουμε δει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Αν κάτι κάνεις καλό, για 15 χρόνια, ε του πουστη, καποιος θα σε ειχε ακουσει όλα αυτά τα χρόνια και θα σε είχε κάνει share και θα σε είχε προωθήσει. Από την στιγμή που εσύ ανεβαζεις και διαφημιζεις το έργο σου σημαινει οτι σε αυτο αποσκοπείς άλλωστε.

      Τελος πάντων, κι εμενα στα τετοια μου ο φοξμουρ. Εννοείται ότι είναι και αυτος στασιμος μουσικά, εννοείται οτι σκηνικη παρουσια του ειναι αγνωστη λεξη, εννοειται οτι ειναι κωλοτουμπας. Αλλα ακομα και στασιμος ειναι 10 κλασεις πιο πανω απο τα υπολοιπα γκρουπακια.

      Και εγω προσωπικα χεστηκα και για την 1η ή 2η εποχη, χεστηκα και το τι θα κανει ο καθενας. Εγω θελω να ακουω μουσικη ρε φιλε. Και μακαρι να βγαλουν κατι καλο τα χναρια να το ακουω να γουσταρω. Λες να βγαλουν κατι καλο και να μην το ακουσω εγω επειδη ο μπρακ μαλωσε με τον μιχαλη; Χεστηκα ρε φιλε. Μαλωσαν μαζι μου; Δεν μπορω αυτον τον οπαδισμο που εχετε. Που επειδη θεωρω αταλαντους τα ειδωλα σας, ξαφνικα ειμαι μαλακας. Το "Σαν βολευει ο καιρος", γαμαει και το βαζω και θα το βαζω συνεχεια να το ακουω. Και μακαρι να βγαλουν και αλλα. Και αν βγαλουν και αλλα και γαμανε θα σκασω και στα λαιβς τους.

      Οποιος με λεει "προβατο του χοντρού", εγω τον λέω "προβατο του Ονειρευτή" και μάντεψε ποιο ειναι πιο αστειο ρε φίλε :P

      Διαγραφή
    5. Στην πρώτη παράγραφο αναλώνεσαι σε επιχειρήματα Μπραφ,, γενικά δεν διαφωνώ με αυτά που λες.. Πάντως πάξου λίγο με διάφορα πράγματα από το Low bap, πίστεψέ με θα βρείς διαμάντια. Και ας έχουν 300 vews..

      Διαγραφή
    6. Ναι το έχω δει το συγκεκριμένο επεισόδιο Μπραφ, αλλα είναι αλήθεια ρε φίλε. Και το έχω δει και στον εαυτό μου όταν ήμουν μικρότερος, για αυτό και το παραδέχομαι. Πίστεψε με υπήρξα τρελά πορωμένος φαν με παρωπίδες αλλά ευτυχώς έγινα 17 και το ξεπέρασα.

      Όσον αφορά τα διαμάντια που λες, μετά χαράς πόσταρε μου να ακούσω και θα σου πω την ειλικρινή μου άποψη. Μακάρι να είναι όντως διαμάντια και να ανανεώσω επιτέλους την Low Bap playlist μου στο mp3 player μου. Μακάρι.

      Φιλικά πάντα....

      Διαγραφή
    7. Πραγματικά αν αρχίσω να σου ποστάρω θα γάψω έκθεση.. Απλά ψάξου μόνος σου, και σε αυτά που προανέφερες και σε πιο παλιά project των παιδιών.. Να σαι καλά.

      Διαγραφή
    8. o pantelidis exei ftasei ta 5.000.000 views sto hit tou file prwte pou milas gia views sto utube. to im your man tou leonard cohen exei 2.000.000 akoma.. fantazomai symperasmata pou tha exeis na vgaleis apo auto! poly antikeimenika gia tous 2 kallitexnes!

      Διαγραφή
  51. και το οτι ειπα τον αλλο μαλακα αποψη μου ειναι.οπως και το αταλαντος ετσι και το μαλακας χαρακτηρισμος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. paidia min tin psaxnete i douleia kapote ektos twn activemember, akougame vavylwna, wraies silloges me groupakia klp..twra ti iparxei dld na akoume ektos am? (pou exou sigoura meinei stasimoi edw k xronia alla einai akoma arketa kaloi? oneirefti kai poetic?o xristos k i panagia.aftoi palia de tha vgazane douleia me to tribal epanw oute me sfaires...xwris empatheia sta paidia,kai mpravo pou xalane to xrono tous gia tin kavla tous alla pragmatika apo kalitexnikis apopsis den prosferoun tipota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. αυτος που πηρε ατακες απο μπραφ μιλαει ωραια,δεν το λεω ειρωνικα,αλλα θα σου πω και εγω κατι.Το οτι καποια διαμαντια εχουν 300 views και κατι υποχθονιοι με τις μαλακιες που βγαζουν εχουν χιλια + views δεν κανει τον υποχθονιο καλυτερο.Εγω δεν ανεφερα τα groupakia για να το παιξω ψαγμενος,ισα ισα σιγα το ψαξημο που χρειαζεσαι για τα βρεις κι ολας αν εισαι low bap.Εγω απλος τα ανεφερα γιατι υπαρχουν γαματες δουλειες οχι μονο απο αυτα τα groups αλλα και απο του εξωτερικου που εχουν πολυ λιγα views αλλα γαμανε.Εδω ενα απο τα πιο γαματα του γνωστου krs one εχει 200.000 views το οποιο εχει ανεβει πριν απο 6 χρονια τσεκ http://www.youtube.com/watch?v=MYf5FXyoa-A . Επισης απο ονειρευτη http://www.youtube.com/watch?v=92x0sbO1Nho το οπιο ειναι κλασης ανωτερο απο τα τελευταια του χοντρου. και αλλα πολλα.Επισης για τα χναρια λες μακαρι να βγαλουν κατι καλο το ανασες στην ερημια μαλον δεν θα το χεις ακουσει...Και θα πεις παλι οτι οτι λεω το λεω για να το παιξω ψαγμενος,οχι αγορι μου τα αναφερω για να καταλαβεις οτι αυτο που ανεφερε ο προιγουμενος περι ασχετοσυνης και ανυπαρξιας δεν ισχυει απλα και ομορφα.Και οχι δεν αναγνωριζετε παντα η καλη δουλεια στον χωρο της μουσικης εκτος και αν δεν δεν εχετε ακουστα τι σκουπιδια κανουν μπαχαλο και τρεχουν με τα views...Αντε καληνυχτα παιδες,καλα να περνατε με τις λα μπρουχες σαςεγω τους active θα τους θυμαμαι οπως τους αφησα μεχρι το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ
    1)http://www.youtube.com/watch?v=uXiSmMMqhbw
    2)http://www.youtube.com/watch?v=V9JoeBMm85s
    3)http://www.youtube.com/watch?v=UDLPcKYuyCA
    4)http://www.youtube.com/watch?v=s2tlNnjp0BA
    5)http://www.youtube.com/watch?v=_Tst31KUFBw
    6)http://www.youtube.com/watch?v=qLcYGtG9tuA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ''Ασε τα καναμε κι εμεις στο γυμνασιο αυτα, οταν ηξεραν πολυ λιγοι το χιπχοπ και το λοου μπαπ. Μιλαω για εποχες 96-97''

    ''Πίστεψε με υπήρξα τρελά πορωμένος φαν με παρωπίδες αλλά ευτυχώς έγινα 17 '' ΦΣΣΣΣΣΣΣΤ ΠΟΙΙΙΙΙΙΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Shmasia exei apo edw kai mpros ti kanoume aderfia... To mellon kai i sunexeia tou kathenos tha deiksei... as meinoume enwmenoi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. etsi einai aderfe... to teleutaio pou thelw na dw einai na dixastoume metaksu mas.. autoi pou upostirizoun tous active member kai oi upoloipoi pou upostirizoun ta alla groups..... na dw tribal me tribal na malwnei......

      Διαγραφή
  57. ΠΑΙΔΕΣ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΝΕΑ FREESTYLE PRODUCTIONS; ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγνωστα ακομα τα στελεχη της εταιριας freestyle productions.

      Διαγραφή
  58. «Όλα τελειώνουνε κι όλα περνάνε, ιδέες βασίλισσες κακογερνάνε»
    Ευθύς ερώτηση: Αλεπού τι θέλεις πλέον?έγραψες...

    "κι όσο για μένα η μόνη ικανοποίηση
    είναι να φύγω αλήτης κι όχι σακί με ποίηση
    πάνω στο τάφο μου μη γράψετε σάλια
    μόνο ότι εκδικήθηκα για του hip hop τα χάλια"

    Ο νεοφασισμός ανεβαίνει επικύνδυνα παντού ,ίσως άμεσα χρειαστεί να διαλέξουμε πλευρές
    ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΚΟΤΣΙΡΑ? Διαλέγεις επανένωση με Ροδο-ημισκουμπριο-Σταβέντο?

    "Δεν ήταν τελικά όλα όμορφα πια?" δεκάδες παλικάρια που στήριξαν.
    Βέβαια απ'οτι διαβάζω και βλέπω προδιαγεγραμμένο ήταν,αλλά όχι έτσι...όχι τώρα....

    Ξαναρωτάω πως γουστάρεις να φύγεις? Έβρισες δημόσια το φίλο σου τον Μάλαμα αλλά πως το χες πει....." θα καθίζετε τελικά παρέα στις καρέκλες αυτούς που ο σκυλάδες ανεβάζουν στα τραπέζια" Σωστά? Συνήθως περιμένω για να βγάλω συμπέρασμα...αλλά μάλλον...

    _________________

    Μυτακίδη είσαι μεγάλη πένα ρε μπαγάσα...μαζί σου ωρίμανσα,καταστάλαξα,ανδρώθηκα αλλά κάπου εδώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. η βιταλη δεν ειναι κακή......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''μιλησε το εντεχνο σκυλι'' θα σου απανταγε ο ιδιος ο Μιχαλης πριν απο 2 χρονια...

      Διαγραφή
  60. Ξεκολάτε με τα views και το ποιο χαζο γυμνασιόπαιδο ξερει πως αγοράζονται μεσω amazone... ΕΛΕΟΣ!!! όποιος εχει λεφτά γίνεται και γνωστός... Η παγκόσμιες ξεκολιάρες Ριάννα, Μαντόνα, Περυ κλπ κάθε μέρα αγοράζουνε διαφήμηση στο δελτιο του ΑΝΤ1 και έχουνε views στο youtube με πάρα πολλά μηδενικά πχ... τι να κάνουμε να ακούμε αυτές;;;; ρε δε γαμιέστε να κάνεται καριέρα!!! Ακούστε stavento με Βανδή και Θηρίο με Βίσση!!! αυτά σας αξίζουν... ετσι σας κοροιδευει το σύστημα με αριθμούς και προπαγάνδα... ε! ρε να χα λεφτά τρόμπες θα σας ξεφτίλιζα... Υ.Γ. δεν μου αρέσει παρ όλα αυτά ούτε το σημερινό low bap στερούνται όλα τα γκρουμπάκια έμπνευσης... έχουν μεινει πίσω και ο bdf αν κρατάει είναι επιδή ειναι γνωστός... αλλιώς δε θα τον άκουγαν, αν έβγαινε τώρα, ούτε οι πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μάγκες ο Μιχάλης και οι ραπερ αυτής της περιόδου γίνανε γνωστοί όταν τα πράγματα λειτουργούσαν αλλιώς. Υπήρχανε δισκογραφικές. Σε σπρώχνανε αν τους άρεσες. Και έκανες το παιχνίδι σου μετά. Από την φάση αυτή στα καπάκια έσπρχωνε όσους γούσταρε ο Μιχάλης δίνοντάς τους ψίχουλα από την πίτα -άσχετα με το τι είχαν δώσει εκείνοι-.

    Τα παιδιά για τα οποία μιλάμε τώρα, δεν ξεκίνησαν δημιουργικά μέσα σε αυτά τα 'κυκλώματα'. Μιλάμε για άλλη εποχή όπου τα έκανες σχεδόν όλα μόνος σου. Δεν είχες ανάγκη φράγκα για στούντιο ούτε εταιρία για διανομή. Τα ντέμο χέρι με χέρι είναι μια φάση που την ζήσαμε.

    Δεν μετριούνται όλα τα γαμημένα πράγματα με νούμερα στο Youtube ρε μάγκες. Έλεος.
    Ψαχτείτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας και αν δεν σας αρέσουν καλώς. Αναγνωρίστε όμως ότι το κάνουν μόνοι τους και ανεξάρτητα. Κανένας χοντρός δεν έχει το χέρι του μέσα.
    Αντιθέτως όλοι αυτοί είχαν μεγάλο δημιουργικό κομμάτι στα πράγματα που έκανε ο χοντρός. Σε κάποιους έδινε κρέντιτ, σε άλλους όχι. Εδώ έπερνε φωτογραφίες τις προάλες από φωτογράφους γνωστούς χωρίς να δώσει κανένα κρεντιτ τι περιμένεις.

    Ναι είναι επηρεασμένοι, τι περιμένατε δηλαδή να ακούσετε? Στυλ ΖΝ?
    Επίσης στο φίλο που λέει για τσακώματα εντός λόου μπαπ. Δε γουστάρω τη βία αδερφέ σε καμιά της μορφή. Αλλά κάνα δυο αρχιδάκια που χειροκροτάγανε το Μιχάλη στο σκηνικό με το Μπρακ θα τα σπούσα σε κομμάτια αν πέρναγε από το χέρι μου. Παρόλα αυτά ας μην παρανοούμε. Η βία είναι μια μαλακία και μισή. Η δημιουργία είναι η φάση.

    Να καταλάβει η κουράδα ο χοντρός ότι το πραγματικό low bap κάνει μουσική με αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ennoeitai anagnwrizw oti t paidia paleuoun mona tous k einai aneksartita k to zoune apo tin kardia tous. alla oso afora ta youtube coments ntaksei paizoun t rolo tous pisteuw. pws ginete kapia komatia apo afta ta groups na ehoun 10,000 views kai alla komatia apo t idio group na exoun 500? afou to idio koino akouei kai sto fb ginontai share apo ta idia atoma. mallon kapia komatia einai kalytera kai paizoun sto repeat kai to apodiknioun ta noumera. dn einai kako pistebw na blepoume tin adapokrisi tu kosmou. st alla pou les sumfono

      Διαγραφή
  62. Υπαρχει lowbap πραγματικό κ μη πραγματικό; Οπως το ΚΚΕ και το ΚΚΕ εσωτερικού δλδ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που φτασαμε ρε για γελια ειμαστε κανενας δεν τσακωθηκε ουτε προκειτε με κανεναν το θεμα ειναι οτι ο πελατης (γιατι ετσι μας εβλεπε τελικα σαν πελατες) εχει παντα δικιο και τον πελατη σου λοιπον δεν τον κραξεις επειδη σου καβλωσε μπροστα σε ενα καινουργιο ομολογουμενος κοινο στην πλειοψηφια του , θα τα ακουσεις και ολας!Ο,τι εγινε ,για να μαθαινουν και οι περιεργοι ,που δεν ηταν στο λαιβ ΗΤΑΝ γιατι ο χοντρος εκτος απο γκρουπακια εκραξε και κοινο.αυτολεξη ''χαιρομαι που μπροστα απ την σκηνη δεν βλεπω παλιες φατσες αλλα και γκρουπακια και βλεπω καινουργιες!ολα αυτα στο ακυρο τα πεταγε μετα απο κανα τραγουδι που επαιζε...
      περι ''mallon kapia komatia einai kalytera kai paizoun sto repeat kai to apodiknioun ta noumera'' ναι ισχυει αλλα στο ριπιτ παιζουν και πουστοτραγουδα τι παει να πει αυτο?υπαρχουν για παραδειγμα κομματια των active member κυριος οταν ηταν με xray που μαζευουν πολυ λιγοτερα views απο τα κουραστικα πλεον φυσανε κοντρες και πισογυρισματα τα οποια σπανιος επαιζε στο live ισως γιατι ηταν πολυ hip hop στον ηχο.Τα ειπαμε και τα ξαναειπαμε το προβλημα δεν ειναι με τον Μιχαλη στιχουργικα ισα ισα μας εμαθε απο τα κομματια του αξιες και αυτες οι αξιες ειναι κριμα να του γυριζουν μπουμεραγκ.Δεν λεω οτι αυτο που κανει μεχρι τωρα ειναι ξεπεσμενο προς θεου αλλα η συμπεριφορα του στην συναβλεια αν μη τι αλλο ηταν απαραδεκτη μαγκες μου και οποιος ηταν στο live σιγουρα θα αναρωτιοταν αν ολες αυτες οι λεξεις βγαινανε απο εναν τετιο ανθρωπο που σιγουρα αυτο ειναι ξεπεσμος.Υπαρχουν πολλες μαλακιες που εχει κανει ο χοντρος και δεν θεωρω σωστο να τις αναφερω τις ακουγα και δεν τις πιστευα ε τελικα με επισε ο ιδιος και με το παραπανω με τον χαρακτηρα του.
      Βριζεις εντεχνους τραγουδας με κοτσιρα,βιταλη,το μασαμε οκ δε γαμιεται,βριζει νικητα στο κουτελο σημαδι η ντροπη σου βγαινει με νικητα (να ητανε και αξιοπρεπης η παρουσια του νικητα να λεγα) το μασαμε,κανεις κατι σκηνικα με σπονσορες σε κατι μικρα μαγαζια , βγαινεις στον μπογδανο, το μασαμε , βαζεις διαφημιζεσαι στον real και στον σκαι το μασαμε, επιτρεπεις στην σελιδα του mad στο YT να βγαζει παλια κομματια της freestyle production στην φορα Ε Α ΓΑΜΗΔΙΑ! (δεν θα χα προβλημα προσωπικα ουτε εχω με ολα αυτα αλλα εχω με την υποκρισια,πες ειμαι ετσι και ετσι ΤΕΛΟΣ οχι ΕΤΣΙ και ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ αλλα ΤΟ γιουβετσι Ειναι ΕΤΣΙ , ε α γαμηδια στην τελικη!Χιλιες φορες Το Θεριο που βγαινει και λεει το κανω για τα λεφτα , τουλαχιστον το παραδεχεται.
      ΚΑΙ οσο εγραφα τωρα μου σκασε φλασια,Πρεπει να στειλουμε ολοι μηνυμα στον Κοντοπιδη να κανει επιστολη στον Μιχαλη.

      Διαγραφή
    2. Man auto pou les gia Kontopidi to skeftomai ki ego kana eksamino tora.
      Na tone kanei ligo kseftila. Simfono se osa les, i ipokrisia me treleni kai mena, mas vlepei san euro ka8ara. Mallon panta mas evlepe etsi.

      Διαγραφή
  63. αναρωτηθειτε μονο το εξης;γιατι δεν κραταει την σταση που κραταγε παλια;ξαφνικα μετα τον θανατο του συγχωρεμενου Π.Φυσσα αγαπαει και αγκαλιαζει ολο τον κοσμο και φτυνει αυτους που τον ακολουθαγανε για ποιο λογο; Του εσκασε το αγιο πνευμα απο ψηλα και του ειπε αγαπα αλλα μισησε και καποιους μην γινεις τοσο καλος μαλακια θα χαλασεις το ιματζ ?(ισως να μην ηταν οσο προβατα θα θελε να ειναι).Δειτε τις συνεντευξεις του τσεκαρετε τι ελεγε σε συνεντευξεις για εντεχους για για για και δεν σας παω πολυ πισω σας παω 2 χρονακια με τρια πριν.Μυαλα εχετε.Εγω που σας μιλαω ενας απλος ακροατης ειμαι που απλα ξενερωσα.ακουω τραγουδια και μου κανουνε ρεμιξ στα αυτια μου τα λογια που πεταγε στα live.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Νομίζω ότι σχετικά με το θέμα των εντεχνάδων ειναι λιγο διαφορετικό. Γιατι ναι νταξει μια ζωη τους εβριζε, και πριν λιγο καιρο ειχε κανει δηλωση οτι ειναι χειροτεροι απο του σκυλαδες, αλλα ισως να αναφεροταν σε μερικούς και όχι σε όλους. Το λεω αυτο γιατι μια ζωη ειχε επαφες μαζι τους. Με Κραμαχοπεράτα, με συμμετοχές Μάλαμες, Πασπαλάδες, Μαρίες Παπανικολάου κτλ. Μετά κοινή συνέντευξη με Μαχαιρίτσα στο Δίφωνο. Ε και μετά Κοτσιρες και Βιτάλιδες. Νομίζω δηλαδή ότι δεν απαρνήθηκε ποτέ τον "εντεχνο" ήχο και τα άτομα που τον υπηρετούν, απλά θα εννοούσε κάποιους συγκεκριμένους ότι είναι σκυλάδες. Έτσι νομίζω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. otan les ''oi entexnoi'' einai genikeysh vazontas tous olous mesa den eipe ''oi perisoteroi apo tous entexnous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. hiphopgr το καναμε το μπλοκ του παιδιου.λιμπε κλειστο νομιζω πηραμε ολοι θεση απο ενα σημειο και μετα μονο ξεκατινιασματα και σαλια εδω μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για να μην μπω στην διαδικασια να κλειδωσω την συζηση, παρακαλω ολους να σχολιασουν μονο αν θελουν να τοποθετηθουν σοβαρα και οχι για κοντρες, βρισιες και πλακες..
    Πραγματικα σας ευχαριστω ολους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. kai giati na paroyme ton hontro sta sovara?gia havale katantise na einai ,po ntrepomai mono kai mono pou mpika stin diadikasia na grapsw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή